Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2015 11:13

Δεν βλέπει προθυμία για «κούρεμα» χρέους ο Σουλτς

Τον πήχη των προσδοκιών του ΣΥΡΙΖΑ για απομείωση του χρέους επιχείρησε να κατεβάσει ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς. Μιλώντας στη γερμανική ραδιοφωνία Deutschlandfunk, επεσήμανε ότι δεν αναμένει «κούρεμα» και πρόσθεσε πως δεν πιστεύει ότι θα υπάρξει πλειοψηφία πρόθυμη να στηρίξει αυτό το βήμα. 

Τον πήχη των προσδοκιών του ΣΥΡΙΖΑ για κούρεμα του χρέους επιχείρησε να κατεβάσει ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Μιλώντας στη γερμανική ραδιοφωνία Deutschlandfunk, ο κ.Σουλτς επεσήμανε ότι δεν αναμένει «κούρεμα» και πρόσθεσε πως δεν πιστεύει ότι θα υπάρξει πλειοψηφία πρόθυμη να στηρίξει αυτό το βήμα.

Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου εκτίμησε ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα μπορέσει να τηρήσει τις ριζοσπαστικές του δεσμεύσεις, κάτι που, όπως είπε, εξέφρασε και στον ίδιο σε χθεσινοβραδινή τους συνομιλία.

Πάντως, ο κ. Σουλτς εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη συνεργασία της Ελλάδας με τους Ευρωπαίους εταίρους, αναφέροντας ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «είναι πραγματιστής, ο οποίος ξέρει ότι πρέπει να προχωρήσει σε συμβιβασμούς».

Πηγή: Deutsche Welle