Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 23 Μαρτίου 2004 12:59

Bloomsbury Publishing : 45% αύξηση των κερδών

ΑΥΞΗΣΗ σε ποσοστό της τάξης του 45% μετά από τις πωλήσεις ρεκόρ σημείωσαν τα καθαρά κέρδη της εταιρείας που εκδίδει τα βιβλία του Harry Potter, Bloomsbury Publishing Plc., μετά τις πωλήσεις ρεκόρ των βιβλίων για τον μαθητή μάγο.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας ανήλθαν σε 9,72 εκατ. λίρες Αγγλίας (18 εκατ. δολ.) ή 13,56 πένες ανά μετοχή από 6,70 εκατ. λίρες ή 9,26 πένες που ήταν πριν από ένα χρόνο. Οι πωλήσεις αυξήθηκε στα 83,1 εκατ. λίρες από 68 εκατ. λίρες Αγγλίας από 68 εκατ. λίρες, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

Η εταιρεία σχεδιάζει να εκδώσει τα βιβλία του Harry Pottter με χονδρό εξώφυλλο, προκειμένου να τονώσει τις πωλήσεις τους και σε ενήλικες μετά τις πωλήσεις 200 εκατ. αντιτύπων διεθνώς. Μόνο στη Βρετανία τα πέντε από τα επτά συνολικά βιβλία, πούλησαν 1,78 εκατ. αντίτυπα στις 21 Ιουνίου και κατά την πρώτη ημέρα τις διάθεσής τους.

Οι μετοχές της Bloomsbury κέρδιζαν τρεις πένες ή 1,2%, φθάνοντας στις 247,5 πένες η μία και διαπραγματεύθηκαν σε αυτήν την τιμή στις 8:04' π.μ. στο Λονδίνο, τοπική ώρα. Φέτος η μετοχή έχασε συνολικά ποσοστό 5%.

Πέρυσι η J.K. Rowling, η συγγραφέας των ιστοριών του Harry Potter, εισέπραξε 125 εκατ. λίρες και κατέστη η πιο ακριβοπληρωμένη συγγραφέας στην ιστορία, σύμφωνα με τους Sunday Times. Η ταινία της τρίτης νουβέλας της ιστορίας με τίτλο «Harry Potter and the Prisoner of Azkaban», θα παιχτεί στους κινηματογράφους στις 4 Ιουνίου.

Η εταιρεία αύξησε το τελικό της μέρισμα κατά 22%, σε 1,68 πένες ανά μετοχή.