Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 23 Μαρτίου 2004 13:33

Συνάντηση εξαγωγέων - υφυπουργού Εξωτερικών

Την προτεραιότητα που αποδίδει η νέα κυβέρνηση στον εξωστρεφή προσανατολισμό της οικονομίας και στην ενίσχυση του εξαγωγικού προσανατολισμού των ελληνικών επιχειρήσεων, υπογράμμισε ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο οποίος δέχτηκε το προεδρείο του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΠΣΕ), αμέσως μετά την ορκωμοσία του.

Από την πλευρά του, το προεδρείο του Συνδέσμου, αποτελούμενο από την Πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου κ. Χριστίνα Σακελλαρίδη, τον πρόεδρο της εκτελεστικής επιτροπής κ. Ευάγγελο Κολοκοτρώνη, τους αντιπροέδρους κ. Φωτεινή Λεγάκι, κ. Γεώργιο Καρδασιλάρη και κ. Δημήτριο Κουτσολιούτσο, και την κα Αλεξάνδρα Χαζάπη-Πίττα και κ. Γεώργιο Ζερίτη, γενική γραμματέα και οικονομικό επόπτη, αντιστοίχως, ενημέρωσε τον κ. Στυλιανίδη για την πορεία των εξαγωγών, ανέφερε τις προτεραιότητες για τη στήριξη της εξαγωγικής προσπάθειας και του παρέδωσε επίσης προτάσεις για ένα Εθνικό Σχέδιο Προώθησης των εξαγωγών.

Ταυτοχρόνως, τον ευχαρίστησε για την άμεση συνάντηση και το ενδιαφέρον που επέδειξε, καθώς και τη σημασία που αποδίδει στην επαφή με τους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων, επαφή η οποία, όπως ανέφερε, θα έχει μόνιμο χαρακτήρα.

Ο κ. Στυλιανίδης αναφέρθηκε, επίσης, στη σημασία που αποδίδει η νέα κυβέρνηση στην ανάπτυξη της οικονομικής διπλωματίας, στην ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας με τις ξένες χώρες και την προσέλκυση ξένων επενδύσεων.