Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2004 08:37

Ε.Ε. Σήμερα η απόφαση για το λογισμικό της Microsoft

Η Microsoft Corp. η οποία κατηγορήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι χρησιμοποιεί το μονοπώλιο των Windows, καταργώντας τον ανταγωνισμό, θα κληθεί σήμερα να κάνει αλλαγές στο λογισμικό της, το οποίο την κατέστησε τη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής λογισμικού στον κόσμο.

Ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού, Mario Monti, θα υποχρεώσει την Microsoft να μοιραστεί με ανταγωνίστριες εταιρείες κατασκευής server αποκλειστικές πληροφορίες, παρέχοντας στους κατασκευαστές ηλεκτρονικών υπολογιστών μια δεύτερη έκδοση των Windows – με τα οποία λειτουργεί σήμερα το περίπου 95% των ηλεκτρονικών υπολογιστών στον κόσμο – στην οποία δεν θα υπάρχει ενσωματωμένο οπτικο-ηχητικό λογισμικό.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόκειται σήμερα το μεσημέρι να κάνει σχετικές με το θέμα ανακοινώσεις στις Βρυξέλλες. Επίσης θα επιβάλει πρόστιμο 497 εκατ. ευρώ (612 εκατ. δολ.) ή περίπου το 2% των πωλήσεων της Microsoft το έτος που έληξε στις 30 Ιουνίου, σύμφωνα με δημοσιεύματα νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα. Η Amelia Torres, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο σχετικά με το πρόστιμο.