Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2004 11:04

Aνοδικό ξεκίνημα στη Σοφοκλέους

Στις 2.309,21 μονάδες άνοιξε πριν από λίγο ο γενικός δείκτης τιμών των μετοχών του Χ.Α. σημειώνοντας άνοδο κατά 0,34%.

Ο τζίρος έχει διαμορφωθεί στα 3,8 εκατ. ευρώ.

Επικεφαλής της ανοδικής τάσης έχει τεθεί ο δείκτης των ασφαλιστικών ετιαρειών, ο οποίος ενισχύεται κατά 0,98%. Πτωτικά κινούνται μόνο οι δείκτες real estate και διυλιστηρίων. Οι δείκτες τραπεζών και τηλεπικοινωνιών ενισχύονται κατά 0,59% και 0,02% αντιστοίχως.

Συνολικά διακινούνται 231 μετοχές εκ των οποίων 113 σημειώνουν άνοδο, 24 υποχωρούν και 14 παραμένουν σταθερές.

«Για τη σημερινή συνεδρίαση η αλλαγή ηγεσίας σε Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/03/24/890193.htm και Χρηματιστήριο (επίκειται) αλλά και σε ΔΕΗ και ΕΛ.ΠΕ. http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/03/24/890221.htm (εκκρεμούν οι εγκρίσεις των γενικών συνελεύσεων των δύο εταιρειών) αυξάνει τις πιθανότητες για συνέχεια της ανακλαστικής αντίδρασης, υπό την προϋπόθεση όμως τα ξένα χρηματιστήρια να μην αποτελέσουν αρνητικό σημείο αναφοράς», επισημαίνει στο πρωινό της σχόλιο η Fortius Finance.

«Η ανοδική αντίδραση που ξεκίνησε χθες αναμένεται να συνεχιστεί και κατά τη σημερινή συνεδρίαση, ενώ η πορεία των διεθνών αγορών αναμένεται να καθορίσει το βαθμό διατηρησιμότητάς της. Θεωρείται πάντως πιθανό η όποια αντίδραση σήμερα να συνοδευτεί από αυξημένες ρευστοποιήσεις δεδομένου ότι το γενικότερο γεωπολιτικό σκηνικό είναι αρκετά ασταθές στην παρούσα φάση και η ελληνική αγορά θα είναι κλειστή κατά την αυριανή ημέρα», αναφέρει η Φάσμα ΑΧΕΠΕΥ.