Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 26 Μαρτίου 2004 14:38

Επίθεση Τσιτουρίδη στην προηγούμενη κυβέρνηση

Δριμεία επίθεση κατά της προηγούμενης κυβέρνησης εξαπέλυσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σάββας Τσιτουρίδης, κατηγορώντας την για ανεύθυνη πολιτική.

«Είναι καινοφανές, είπε ο κ. Τσιτουρίδης, να γίνονται εισαγγελείς και να προτείνουν την καταδίκη μας πριν δουν τη δουλειά μας, ενώ βρήκαμε τα ταμεία άδεια. Για τις επιδοτήσεις του λαδιού έχουν μείνει 900.000 ευρώ και 20.000 παραγωγοί δεν έχουν πάρει ούτε λεπτό. Παράλληλα, έχουν δεσμεύσεις για 60 περίπου δισ. δρχ. (180 εκατ. ευρώ)».

«Εξετάζουμε -τόνισε ο κ. Τσιτουρίδης- 14 σενάρια για την πληρωμή των ελαιοπαραγωγών. Καλούμε και τους κκ. Δρύ και Αργύρη να μας πουν πώς θα πλήρωναν τους αγρότες».

Όσον αφορά τη νέα ΚΑΠ, ο κ. Τσιτουρίδης επανέλαβε ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σκόπιμα καλλιέργησε ανύπαρκτες προσδοκίες, και ίσως ερμήνευσαν λανθασμένα τις προτάσεις της Επιτροπής για τα μεσογειακά προϊόντα.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης επανέλαβε τους πέντε άξονες αιτημάτων που θα προβάλει η κυβέρνηση για την αναθεώρηση της ΚΑΠ (επιμήκυνση χρόνου εφαρμογής της, αλλαγές στα ποσοστά αποδέσμευσης, κλπ).

«Για την επίτευξη των στόχων μας απαιτείται συνεργασία και σύμπλευση με άλλες χώρες», επισήμανε ο κ. Τσιτουρίδης, ο οποίος γι αυτό το λόγο, αρχίζει από την ερχόμενη εβδομάδα κύκλο επισκέψεων σε Ρώμη, Παρίσι, Λισαβόνα όπου θα έχει επαφές με τους ομολόγους του.