Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2004 11:55

Οριακές απώλειες στη Σοφοκλέους

ΣΕ ΑΡΝΗΤΙΚΟ πεδίο έχει περάσει ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης, ο οποίος αυτή την ώρα (11:51) βρίσκεται στις 2.329,96 μονάδες μειωμένος οριακά κατά 0,10%.

Ο τζίρος έχει διαμορφωθεί στα 17,34 εκατομμύρια ευρώ.

Συνολικά διακινούνται 278 μετοχές εκ των οποίων 118 ενισχύονται, 81 υποχωρούν και 79 παραμένουν σταθερές.

Ο δείκτης των τηλεπικοινωνιών υποχωρεί κατά 0,68%, στις 928,7 μονάδες. Η μετοχή του ΟΤΕ σημειώνει πτώση κατά 1,04%. Πτώση, της τάξεως του 0,16%, σημειώνει και η Cosmote.

Αντιθέτως, ο δείκτης των τραπεζών ενισχύεται κατά 0,98% έχοντας φθάσει τις 4.322,31 μονάδες. Οι μετοχές της Alpha Bank, της Εθνικής και της Τράπεζας Πειραιώς σημειώνουν άνοδο άνω του 1% η κάθε μία.

«Για τη σημερινή συνεδρίαση εκτιμούμε ότι ο Γ.Δ. θα προσπαθήσει να διακρατήσει τα κέρδη των προηγούμενων ημερών, με το πρόσημό του να εξαρτάται από την πορεία των δεικτοβαρών μετοχών και την πρόθεση των επενδυτών να εκμεταλλευτούν τα μερίσματα που θα διαθέσουν οι εταιρείες για τη χρήση του 2003», εκτιμά η Fortius Finance ΑΧΕΠΕΥ.

«Με την επιφυλακτικότητα να παραμένει στην αγορά, αναμένουμε κατά τη σημερινή συνεδρίαση το Χ.Α. να κινηθεί στα τρέχοντα επίπεδα, με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής, αναζητώντας διατήρηση της θετικής αντίδρασης στις διεθνείς αγορές και σταδιακή εκτόνωση των γεωπολιτικών κινδύνων, προκειμένου να προχωρήσουν σε δυναμικότερες τοποθετήσεις. Παράλληλα, οι επενδυτές αξιολογούν στην παρούσα φάση και τις προτεινόμενες μερισματικές αποδόσεις που ανακοινώνονται και αναμένονται να εγκριθούν στο επόμενο διάστημα, με πρώτες τις τράπεζες», επισημαίνει η Φάσμα ΑΧΕΠΕΥ.

Με την προϋπόθεση ότι η αγορά θα διατηρήσει έως το τέλος του μήνα τις 2.300 μονάδες, η πιθανότητα εμφάνισης ανοδικής συγκυρίας έως τους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι υψηλή, σημειώνει η Μagna Trust.