Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 30 Μαρτίου 2004 14:15

Wall Street: Προσυνεδριακό σχόλιο

ΣΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ για την καταναλωτική εμπιστοσύνη, που θα ανακοινωθούν μισή ώρα μετά την έναρξη της συνεδρίασης, είναι στραμμένη σήμερα η προσοχή των επενδυτών στη Wall Street.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις αναλυτών, ο σχετικός δείκτης του ινστιτούτου ερευνών Conference Board υποχώρησε το Μάρτιο στο 86, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Οκτώβριο, από 87,3 το Φεβρουάριο.

Σε ό,τι αφορά τα επιχειρηματικά νέα, η PepsiCo, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία αναψυκτικών στον κόσμο, ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει το μέρισμα που θα διανείμει κατά 44%, ενώ προέβη σε αισιόδοξες εκτιμήσεις για τα οικονομικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου.

Η μετοχή της παραπάνω εταιρείας στη χρηματιστηριακή αγορά της Φρανκφούρτης σημείωνε νωρίτερα άνοδο κατά 46 σεντς.

Στις 13:45 (ώρα Ελλάδος) οι προθεσμιακές τιμές στους δείκτες Dow Jones και Nasdaq υποχωρούσαν κατά 21 και 5,5 μονάδες αντιστοίχως.

Στα χρηματιστήρια της δυτικής Ευρώπης οι κυριότεροι δείκτες εξακολουθούν να σημειώνουν μικρή πτώση, ενώ η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο έχει διαμορφωθεί στα 1,2212 δολάρια.

Τέλος, στις 13:49 (ώρα Ελλάδος), στην αγορά του Λονδίνου, η τιμή του μπρεντ για συμβόλαια παράδοσης Μαΐου σημείωνε άνοδο κατά 0,5% ή 31,9 σεντς και είχε διαμορφωθεί στα 31,9 δολάρια το βαρέλι.

Ο υπουργός πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας δήλωσε σήμερα ότι υπάρχει υπερπροσφορά πετρελαίου στην αγορά εξανεμίζοντας με τον τρόπο αυτό τις ελπίδες για αναβολή της υλοποίησης της απόφασης του ΟΠΕΚ να μειώσει την παραγωγή του κατά ένα εκατομμύριο βαρέλια ημερησίως από την 1η Απριλίου.