Στην πληθώρα των οικονομικών στοιχείων που θα δοθούν σήμερα στη δημοσιότητα είναι στραμμένη η προσοχή των επενδυτών στη Wall Street αναζητώντας ενδείξεις για τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας.
Πιο συγκεκριμένα, στις 16:30 (ώρα Ελλάδος), θα ανακοινωθούν τα στοιχεία για τις νέες αιτήσεις επιδόματος ανεργίας. Σύμφωνα με τις προβλέψεις αναλυτών, στην εβδομάδα μέχρι τις 27 Μαρτίου οι εν λόγω αιτήσεις διαμορφώθηκαν στις 340.000 έναντι 339.000 το αμέσως προηγούμενο επταήμερο.
Την ίδια ώρα θα δημοσιοποιηθεί ο δείκτης τιμών παραγωγού Φεβρουαρίου με τις προβλέψεις των οικονομολόγων να κάνουν λόγο για άνοδο της τάξεως του 0,3% έναντι αύξησης 0,6% τον Ιανουάριο.
Στις 18:00 θα δοθεί στη δημοσιότητα ο δείκτης ISM για την επιχειρηματική δραστηριότητα στον αμερικανικό μεταποιητικό τομέα. Σύμφωνα με τις προβλέψεις οικονομολόγων, ο παραπάνω δείκτης διαμορφώθηκε στο 59,5 το Μάρτιο από 61,4 το Φεβρουάριο.
Όπως ανακοινώθηκε χθες, οι βιομηχανικές παραγγελίες αυξήθηκαν μόλις κατά 0,3% το Φεβρουάριο, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν άνοδο της τάξεως του 1,5%. Βάσει των αναθεωρημένων στοιχείων, οι εν λόγω παραγγελίες μειώθηκαν κατά 0,9% τον Ιανουάριο, ενώ η αρχική μέτρηση έκανε λόγο για πτώση της τάξεως του 0,5%.
Εξάλλου, ο δείκτης που καταγράφει τη μεταποιητική δραστηριότητα στις μεσοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ υποχώρησε για δεύτερο διαδοχικό μήνα και διαμορφώθηκε στο 57,6 το Μάρτιο από 63,6 το Φεβρουάριο. Η πτώση αυτή ήταν μεγαλύτερη από εκείνη που ανέμεναν οι αναλυτές.
Στις 14:00 (ώρα Ελλάδος) οι προθεσμιακές τιμές στους δείκτες Dow Jones και Nasdaq σημείωναν οριακές μεταβολές.
Ανοδικά κινείται στη Γερμανία η μετοχή της αμερικανικής Motorola επωφελούμενη από τις αισιόδοξες προβλέψεις της σουηδικής Ericsson σε ό,τι αφορά το μικτό περιθώριο κέρδους της στο πρώτο τρίμηνο του 2004.
Πιέσεις ενδεχομένως να δεχθεί η μετοχή της Qualcomm έπειτα από την υποβάθμισή της από την Banc of America.