Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 01 Απριλίου 2004 14:55

Συνεργασία ΙΝΚΑ - υπ. Ανάπτυξης για τα φαινόμενα αισχροκέρδειας

Τη συνεργασία με τις ενώσεις καταναλωτών προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης προκειμένου να εξασφαλίσει την καλύτερη ενημέρωση των τουριστών σε θέματα τιμών και ποιότητας προϊόντων και υπηρεσιών, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων.

Το θέμα συζήτησε σήμερα ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Παπαθανασίου με τους εκπροσώπους της Ένωσης Καταναλωτών Ελλάδος και του ΙΝΚΑ.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών κ. Τσιφάκης υπογράμμισε ότι προειδοποίησε τον υφυπουργό για φαινόμενα αισχροκέρδειας στην αγορά νωπών κρεάτων και οπωροκηπευτικών, έθεσε για μια φορά ακόμα το ζήτημα της διάθεσης εισαγόμενων προϊόντων ως εγχωρίως παραγόμενα και σε ό,τι αφορά τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, δεσμεύτηκε ότι ο μηχανισμός της Ένωσης Καταναλωτών θα έχει στενή συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης για την προστασία των τουριστών από επιτήδειους που ενδέχεται να δράσουν κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Στο θέμα της κορυφαίας αθλητικής διοργάνωσης αναφέρθηκε και ο πρόεδρος της Γενικής Ομοσπονδίας Καταναλωτών Ελλάδος κ. Κουρής, ο οποίος γνωστοποίησε την πρόθεση του ΙΝΚΑ – σε συνεργασία με το υπουργείο – να διανείμει ενημερωτικά φυλλάδια για όλες τις υπηρεσίες και τα προϊόντα που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι τουρίστες (ταξί, εστιατόρια, καφές, νερά αναψυκτικά κ.α.) στις βασικές εισόδους της χώρας.

πηγή ΑΠΕ