Σημαντικές αυξήσεις, από 22% έως 42% μετά από τιμοληψίες που έγιναν στις 2 Απριλίου,παρουσιάζουν οι τιμές των τροφίμων σε σχέση με τις αντίστοιχες πέρυσι, στη Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με έρευνα του κέντρου Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ), το φετινό Πασχαλινό τραπέζι για οκτώ έως 10 άτομα με δύο κύρια πιάτα, δύο σαλάτες, τσουρέκι, αυγά και φρούτα, θα στοιχίσει από 61,07 έως 107,80 ευρώ.
ΤΟ ΚΕΠΚΑ επισημαίνει ότι οι τιμές των οπωροκηπευτικών παρουσιάζουν διαφορές από -66,67% έως 96,43%, όπως ακριβότερα πωλούνται τα αμνοερίφια, τα χοιρινά, τα μοσχαρίσια κρέατα, τα εντόσθια, τα αυγά και τα τσουρέκια.