Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 05 Απριλίου 2004 18:55

Νέα άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκαν και σήμερα οι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ευρώπη κλείνοντας κοντά στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων.

Η διατήρηση του θετικού κλίματος που επικράτησε την Παρασκευή αποδίδεται στα καλύτερα του αναμενομένου στοιχεία για τον αμερικανικό τομέα υπηρεσιών, στην άνοδο της Wall Street και στην περαιτέρω εξασθένηση του ευρώ έναντι του δολαρίου. Η συναλλακτική δραστηριότητα ήταν ωστόσο περιορισμένη εν όψει των αργιών του Πάσχα.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε στις 4.480,7 μονάδες ενισχυμένος κατά 0,34%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 3.781,2 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,10% και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 4.048,6 μονάδες με κέρδη 1,02%.

Έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον συγκέντρωσε ο κλάδος της υψηλής τεχνολογίας εν μέσω προσδοκιών αύξησης της ζήτησης για ημιαγωγούς. Τόσο η Gartner Inc. όσο και άλλες εταιρείες που παρακολουθούν τη βιομηχανία ημιαγωγών - όπως οι IC Insights Inc. και IDC - έχουν προβλέψει ανάκαμψη της ζήτησης για τα εν λόγω προϊόντα.

Η μετοχική τιμή της γερμανικής εταιρείας ημιαγωγών Infineon Technologies ενισχύθηκε κατά 3,8%.

Αξιόλογα κέρδη (2,3%) κατέγραψε και η μετοχή της γερμανικής εταιρείας λογισμικού SAP επωφελούμενη από τις αισιόδοξες προβλέψεις της ομοειδούς αμερικανικής εταιρείας Siebel για το πρώτο τρίμηνο.