Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 05 Απριλίου 2004 19:02

Εγκρίθηκε αύξηση μ/κ της Aspis Bank

Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ενέκρινε η γενική συνέλευση της Aspis Bank. Η αύξηση θα πραγματοποιηθεί με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων. Το συνολικό ποσό αύξησης των ιδίων κεφαλαίων θα ανέρχεται σε 36.485.001 ευρώ, με την έκδοση 12.161.667 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών ονομαστικής αξίας 2,94 ευρώ, με τιμή διάθεσης 3 ευρώ ανά μετοχή και αναλογία μια νέα για κάθε τρεις περίπου υφιστάμενες μετοχές.

Σκοπός της αύξησης είναι η περαιτέρω ενίσχυση της κεφαλαιακής βάσης της τράπεζας και η στήριξη της αναπτυξιακής πολιτικής που πρόκειται να ακολουθήσει την προσεχή τριετία. Για τον ίδιο σκοπό η συνέλευση ανανέωσε την ήδη ληφθείσα εξουσιοδότησή της προς το διοικητικό συμβούλιο για την έκδοση ομολογιακού δανείου μειωμένης εξασφάλισης.

Το νέο δ.σ., το οποίο συγκροτήθηκε σε σώμα, απαρτίζεται από τους κ.κ. Κωνσταντίνο Καρατζά, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο, Στυλιανό Αργυρό, Αντιπρόεδρο, και τα μέλη Πέτρο Συναδινό, Λουκά Κυριακόπουλο, Ραφαήλ Μωυσή, Νικόλαο Κάμπα και Παναγιώτη Νίκα. Οι κ.κ. Κυριακόπουλος, Συναδινός και Μωυσής ορίσθηκαν ως ανεξάρτητα μέλη, ενώ εκτελεστικό μέλος ορίσθηκε ο κ. Κωνσταντίνος Καρατζάς.

Η θητεία του δ.σ. είναι τριετής και θα λήξει με την εκλογή νέου από την τακτική γενική συνέλευση που θα συγκληθεί εντός του πρώτου εξαμήνου του 2008.