Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 06 Απριλίου 2004 17:48

«Γκάζι» στις διαπραγματεύσεις

O υπουργός Απασχόλησης Πάνος Παναγιωτόπουλος, στη συνάντησή του με το προεδρείο της ΓΣΕΕ, απηύθυνε έκκληση να επιταχυνθούν οι διαπραγματεύσεις για την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, ώστε να ολοκληρωθούν πριν την κρίσιμη περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων. Νέα συνάντηση μεταξύ συνδικάτων και εργοδοτών για τη Σύμβαση έχει ορισθεί για τις 15 Απριλίου.

Πρώτο βήμα για ένα κύκλο διαβουλεύσεων μεταξύ της κυβέρνησης και των κοινωνικών εταίρων για τα θέματα της ανταγωνιστικότητας, τα εργασιακά αλλά και την υπογραφή των Συλλογικών Συμβάσεων, χαρακτήρισε ο υπουργός Απασχόλησης Πάνος Παναγιωτόπουλος, τη συνάντησή του με το προεδρείο της ΓΣΕΕ.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος απηύθυνε έκκληση να επιταχυνθούν οι διαπραγματεύσεις για τη Σύμβαση του 2004, ώστε να ολοκληρωθούν πριν την κρίσιμη περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο υπουργός έκανε λόγο για πολιτική ενίσχυσης της πλήρους απασχόλησης, αναγνώρισε την ανάγκη ενίσχυσης του εισοδήματος των εργαζομένων, αλλά, σημείωσε, ότι η κυβερνητική πολιτική θα οριστικοποιηθεί αφού ολοκληρωθεί η δημοσιονομική απογραφή. Διευκρίνισε επίσης ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να παρέμβει στη διαπραγμάτευση μεταξύ ΓΣΕΕ-εργοδοτών.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Χρήστος Πολυζωγόπουλος, αναγνώρισε την ανάγκη υπογραφής της ΣΣΕ πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, και έθεσε και πάλι το ζήτημα των συμβασιούχων.

Η επόμενη συνάντηση μεταξύ συνδικάτων και εργοδοτών για τη Σύμβαση έχει ορισθεί για τις 15 Απριλίου.