Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2014 15:05

Ισχυρά κέρδη για τα αμερικανικά παράγωγα

Με σημαντικά κέρδη κινούνται τα αμερικανικά παράγωγα σήμερα, με τους επενδυτές να προεξοφλούν ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα της χώρας θα διατηρήσει την υποστηρικτική της πολιτική για την αμερικανική οικονομία, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις σε πετρέλαιο και Ρωσία.

Σημαντικά κέρδη καταγράφουν σήμερα τα αμερικανικά παράγωγα, με τους επενδυτές να προεξοφλούν ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα της χώρας, η Federal Reserve, θα διατηρήσει την υποστηρικτική της πολιτική για την αμερικανική οικονομία, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις σε πετρέλαιο και Ρωσία.

Στις 14:54 τα συμβόλαια λήξης Μαρτίου του S&P 500 ενισχύονται κατά 0,7% στις 1.978,4 μονάδες, ενώ 92 μονάδες υψηλότερα κινούνται τα αντίστοιχα συμβόλαια του Dow Jones φτάνοντας τις 17.099 μονάδες

Στο ταμπλό, η Volcano κερδίζει 53%, καθώς η Royal Philips συμφώνησε να την εξαγοράσει έναντι του ποσού του 1 δισ. δολαρίων. Οι μέτοχοι της Volcano θα λάβουν 18 δολάρια ανά μετοχή σε μετρητά.

Στον αντίποδα, η Cliffs Natural Resources υποχωρεί κατά 12%, καθώς έγινε γνωστό ότι η εταιρεία χρειάζεται να προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου μέσα στα επόμενα δύο χρόνια ώστε να αντιμετωπίσει τις λήξεις ομολόγων της. Μάλιστα, η Credit Suisse μείωσε την τιμή - στόχο της μόλις στο 1 δολάριο, από 10 δολάρια προηγουμένως.