Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 13 Απριλίου 2004 13:41

Wall Street: Προσυνεδριακό σχόλιο

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ πρώτου τριμήνου μεγάλων αμερικανικών εταιρειών και τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις θα βρεθούν σήμερα στο «μικροσκόπιο» των επενδυτών στη Wall Street.

Πριν από την έναρξη της συνεδρίασης θα δοθούν στη δημοσιότητα τα οικονομικά αποτελέσματα των εταιρειών Dow Jones & Co., Johnson & Johnson και Merrill Lynch, ενώ μετά την ολοκλήρωση των συναλλαγών θα ανακοινωθούν οι επιδόσεις της Intel.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις αναλυτών, τα κέρδη της κορυφαίας εταιρείας μικροεπεξεργαστών στον κόσμο διαμορφώθηκαν στα 27 σεντς ανά μετοχή έναντι 14 σεντς ανά μετοχή στο πρώτο τρίμηνο του 2003.

Χθες, η Novellus Systems ανακοίνωσε ότι στο πρώτο τρίμηνο του 2004 τα κέρδη της σημείωσαν σημαντική αύξηση κατά 40%.

Αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα της First Call αναμένουν ότι τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου θα αυξηθούν 17% συγκριτικά με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/04/13/896113.htm .

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται επίσης στις 15:30 (ώρα Ελλάδος) τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις, οι οποίες εκτιμάται ότι αυξήθηκαν το Μάρτιο κατά 0,7%. Εξαιρουμένων των πωλήσεων αυτοκινήτων οι προβλέψεις των αναλυτών κάνουν λόγο για αύξηση της τάξεως του 0,6%.

Μισή ώρα μετά την έναρξη της συνεδρίασης, στις 17:00, θα ανακοινωθούν τα στοιχεία για τα αποθέματα επιχειρήσεων Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με τις προβλέψεις αναλυτών, αυτά αυξήθηκαν κατά 0,5% το Φεβρουάριο έναντι ανόδου 0,1% τον Ιανουάριο.

Στις 13:19 (ώρα Ελλάδος), οι προθεσμιακές τιμές στους δείκτες Dow Jones και Nasdaq σημείωναν άνοδο κατά 22 και 3 μονάδες αντιστοίχως.

Η μετοχική τιμή της Intel στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης ενισχύεται κατά 2,15%.

Στις χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης το επενδυτικό κλίμα παραμένει θετικό με τους κυριότερους δείκτες να βρίσκονται κοντά στα υψηλότερα επίπεδα του έτους.

Το ευρώ έχει υποχωρήσει στα 1,1997 δολάρια, στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων τεσσάρων μηνών.

Τέλος, στην αγορά του Λονδίνου, στις 13:26, η τιμή του brent για συμβόλαια παράδοσης Μαΐου σημείωνε άνοδο κατά 0,33% ή 11 σεντς και είχε διαμορφωθεί στα 33,45 δολάρια το βαρέλι.