Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 15 Απριλίου 2004 13:59

Μάρακ: Εγκατάσταση μετεωρολογικών σταθμών στη Ρουμανία

Δύο μετεωρολογικούς σταθμούς στο Αrad της βόρειας Ρουμανίας προμήθευσε η Μάρακ Ηλεκτρονική ΑΒΕΕ μετά από διεθνή μειοδοτικό διαγωνισμό του υπουργείου Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης, στο πλαίσιο του προγράμματος PHARE.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Μάρακ, το πρόγραμμα αυτό στοχεύει στην προστασία και βελτίωση του σημαντικού και από οικονομική άποψη ποταμού Mures.

Η υλοποίηση και η διαχείριση του έργου θα γίνει από την εισηγμένη στο Χ.Α. εταιρεία, ενώ η εγκατάσταση, η τεχνική υποστήριξη και η εκπαίδευση του τεχνικού προσωπικού θα γίνει από τη θυγατρική της Marac Romania.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η προηγμένη τεχνολογία των σταθμών αυτών γιατί η τροφοδοσία τους γίνεται μέσω συνδυασμού ηλιακής κυψέλης και ανεμογεννήτριας.

Πρόκειται συγκεκριμένα για τεχνολογική εφαρμογή η οποία προστατεύει το περιβάλλον και ταυτόχρονα προσφέρει τη μέγιστη δυνατή αξιοπιστία των μετεωρολογικών δεδομένων.

Η Μάρακ Ηλεκτρονική θα συμμετάσχει επίσης με σημαντική σειρά προϊόντων υψηλής τεχνολογίας στην 13η ετήσια Διεθνή Έκθεση Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών CERF 2004, η οποία θα διεξαχθεί από 20 έως 24 Απριλίου στο εκθεσιακό κέντρο ROMEXPO στο Βουκουρέστι.

Στο ειδικό περίπτερο για τα σύγχρονα τηλεπικοινωνιακά συστήματα η Μάρακ θα εκθέσει πομποδέκτες ασύρματης και ψηφιακής (TETRA) επικοινωνίας, καθώς επίσης και συστήματα ασύρματης κυψελωτής ιδιωτικής τηλεφωνίας (DECT).