Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 15 Απριλίου 2004 16:54

Από 21 - 23 Aπριλίου η δημόσια εγγραφή της Δέλτα Project

Από την Τετάρτη 21 έως την Παρασκευή 23 Απριλίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί η δημόσια εγγραφή για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας Δέλτα Μηχανολογικός Εξοπλισμός & Ολοκληρωμένα Εργα ΑΒΕΤΕ (με διακριτικό τίτλο Δέλτα Project ΑΕ) και την εισαγωγή των μετοχών στη Νέα Χρηματιστηριακή Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Κύριος ανάδοχος είναι η Ακρόπολις Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ, σύμβουλος έκδοσης και ειδικός διαπραγματευτής η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος ΑΕ.

Η εταιρία θα εκδώσει 625.000 κοινές ανώνυμες μετοχές οι οποίες θα διατεθούν με δημόσια εγγραφή σε θεσμικούς και ιδιώτες επενδυτές. Με την ολοκλήρωση της αύξησης ο αριθμός των μετοχών της εταιρίας θα ανέλθει σε 3.125.000 μετοχές. Η δημόσια εγγραφή θα πραγματοποιηθεί με την διαδικασία του βιβλίου προσφορών (book building). Οι νέες μετοχές θα δικαιούνται μέρισμα από τα κέρδη της χρήσης 2003.

Οπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Δεληγιώργης Αναστάσιος κατά τη διάρκεια συνάντησης με δημοσιογράφους, για την υλοποίηση του επενδυτικού σχεδίου της Δέλτα Project για την τριετία 12/2003-6/2006 προβλέπεται να διατεθούν συνολικά 7,167 εκατ. ευρώ. Βασικός σκοπός των επενδύσεων αυτών είναι η παραγωγή και διάθεση νέων κυρίως προϊόντων με υψηλή ποιότητα κατασκευής και η αύξηση της δυναμικότητος παραγωγής του εργοστασίου.

Η εταιρeία για τη χρήση 2003 παρουσίασε κύκλο εργασιών 10,4 εκατ. ευρώ έναντι 7,7 εκατ. ευρώ το 2002 αυξημένο κατά 33% ενώ τα προ φόρων κέρδη της ανήλθαν σε 2,2 εκατ. ευρώ από 1,7 εκατ. ευρώ το 2002 αυξημένα κατά 31%. Για τη χρήση του 2004 ο κύκλος εργασιών αναμένεται να ανέλθει στα 12,7 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων στα 2,9 εκατ. ευρώ.

Η Δέλτα Project δραστηριοποιείται

- Στην κατασκευή ολοκληρωμένων βιομηχανικών μονάδων στους τομείς:

- Εξοικονόμηση και παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές.

- Επεξεργασία, συσκευασία και συντήρηση γεωργικών προϊόντων.

- Επεργασία, συσκευασία και συντήρηση κτηνοτροφικών προϊόντων.

- Συγκροτήματα μηχανολογικού εξοπλισμού, ανεξάρτητα μηχανήματα και ανταλλακτικά των ανωτέρω κατηγοριών.

- Παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές (ΑΠΕ).

Τα προϊόντα της εταιρείας κατασκευάζονται σε ιδιόκτητο εργοστάσιο που βρίσκεται στην Αμφίκλεια Λοκρίδος. Το εργοστάσιο καλύπτει επιφάνεια 2.790 τ.μ., διαθέτοντας σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό, ηλεκτρονικό σχεδιαστήριο, αποθηκευτικούς χώρους και γραφεία διοίκησης.