Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 15 Απριλίου 2004 18:52

Νευρικότητα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

ΝΕΥΡΙΚΟ ήταν σήμερα το κλίμα στις χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης εν μέσω ανησυχιών για το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων από τη Fed αλλά και λόγω των αντιφατικών οικονομικών στοιχείων που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα στις ΗΠΑ.

Στα παραπάνω πρέπει να προστεθεί ο προβληματισμός που προκάλεσε ηχογραφημένο μήνυμα που αποδίδεται στον Οσάμα Μπιν Λάντεν και το οποίο αναζωπύρωσε τους φόβους για το ενδεχόμενο νέων τρομοκρατικών επιθέσεων.

Από την άλλη πλευρά, τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου που ανακοίνωσαν αργά χθες το βράδυ και σήμερα κορυφαίες αμερικανικές εταιρείες ξεπέρασαν τις προσδοκίες της αγοράς.

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε στις 4.505,5 μονάδες αυξημένος κατά 0,5%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 3.722,8 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,2% και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 4.004,6 μονάδες με απώλειες 0,2%.

Το αγοραστικό ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στους κλάδους ενέργειας και φαρμακοβιομηχανιών, ενώ αντιθέτως πιέσεις δέχθηκαν οι τομείς τηλεπικοινωνιών και υψηλής τεχνολογίας.