Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2014 14:08

Σε «ελεύθερη πτώση» το πετρέλαιο εν όψει ΟΠΕΚ

«Ελεύθερη πτώση» σημειώνουν οι τιμές του πετρελαίου σήμερα, εν αναμονή της κρίσιμης συνόδου των πετρελαιοπαραγωγών χωρών – μελών του ΟΠΕΚ.
 

«Ελεύθερη πτώση» σημειώνουν οι τιμές του πετρελαίου σήμερα, εν αναμονή της κρίσιμης συνόδου των πετρελαιοπαραγωγών χωρών – μελών του ΟΠΕΚ.

Ειδικότερα, στις 11:13, η τιμή του αργού στα συμβόλαια παράδοσης Ιανουαρίου σημειώνει απώλειες 2% ή 1,43 δολάρια στα 72,25 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του brent στο αντίστοιχο συμβόλαιο υποχωρεί κατά 2,4% στα 75,85 δολάρια το βαρέλι.

Όπως γράφει σήμερα η Deutsche Welle, η κατάρρευση της τιμής του πετρελαίου καθιστά τη σύνοδο του ΟΠΕΚ στη Βιέννη μια από τις πιο ενδιαφέρουσες των τελευταίων ετών. Μέχρι στιγμής δεν διαγράφεται κοινό μέτωπο των χωρών-μελών για το ύψος της παραγωγής, το οποίο θα σταθμίσει τη ζήτηση.

Ένα 24ωρο πριν την έναρξη της συνόδου, ο ρωσικός κολοσσός Rosneft ανακοίνωσε τη μείωση της παραγωγής κατά 25.000 βαρέλια ημερησίως, στέλνοντας, προφανώς μήνυμα στον Οργανισμό, να θέσει τέρμα στην κατρακύλα της τιμής του μαύρου χρυσού.