Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 20 Απριλίου 2004 12:36

Sony Corp. : Περιορισμός των ζημιών της το δ' τρίμηνο

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ των ζημιών της το τέταρτο τρίμηνο εμφάνισε η δεύτερη σε μέγεθος εταιρεία ηλεκτρονικών στον κόσμο, Sony Corp., εξ αιτίας της διαφοράς των συναλλαγματικών ισοτιμιών και της αύξησης των εργασιών της στον τομέα των ταινιών, των κινητών τηλεφώνων και των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

Οι ζημίες της κατασκευάστριας των παιχνιδιών PlayStation 2, μειώθηκαν στα 38,7 δισ. γιέν (358 εκατ. δολ.), το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου από 111 δισ. γιέν την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο. Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν σε ποσοστό 7,3%.

«Δεν είναι άσχημα τα αποτελέσματα της εταιρείας», ανέφερε ο Naoki Fujiwara, ο οποίος διαχειρίζεται περίπου 140 εκατ. δολ. σε ιαπωνικές μετοχές με την Shinkin Asset Management Co. στο Τόκυο, συμπληρώνοντας : «Ανησυχώ ακόμη όμως για τη ζήτηση των προϊόντων της, καθώς οι ανταγωνίστριές της έχουν ιδιαίτερα καλές πωλήσεις».

Οι μετοχές της Sony κατά τη διαπραγμάτευσή τους στη Γερμανία, κέρδιζαν 4,2%, φθάνοντας στα 35,78 ευρώ η μία στις 10:19' π.μ. στο Χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης, τοπική ώρα. Οι μετοχές της εταιρείας έκλεισαν κατά 2% υψηλότερα το πρωΐ στο Τόκυο, φθάνοντας στις 4.560 γιέν η μία. Τα αποτελέσματα της εταιρείας ανακοινώθηκαν μετά το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου στην Ιαπωνία.

Οι λειτουργικές της ζημίες υποχώρησαν το τέταρτο τρίμηνο στα 109,7 δισ. γιέν από 116,5 δισ. γιέν που ήταν ένα χρόνο πριν, σε πωλήσεις 1,78 τρισ. γιέν, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 7,3%, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο.

Για το σύνολο της χρήσης τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν στα 88 δισ. γιέν έναντι πρόβλεψης 55 δισ. γιέν. Τα έσοδά της στο σύνολο της χρήσης ανήλθαν σε 115,5 δισ. γιέν.