Αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον για τον ΟΤΕ καταγράφηκε στο διεθνές συνέδριο για τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών που διοργάνωσε η Morgan Stanley στη Βαρκελώνη.
Αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον για τον ΟΤΕ καταγράφηκε στο διεθνές συνέδριο για τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών που διοργάνωσε η Morgan Stanley στη Βαρκελώνη.
Στο πλαίσιο αυτό, η διοίκηση της ελληνικής εταιρείας συναντήθηκε, χθες και σήμερα, με στελέχη από περισσότερες από 45 επενδυτικές εταιρείες από όλο τον κόσμο.
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ, εμφανίστηκε αισιόδοξος για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, κάνοντας λόγο για βελτίωση του οικονομικού κλίματος μέσα από τη σταθεροποίηση και βελτίωση των βασικών KPIs (GDP, ανεργία, καταναλωτική δαπάνη).
Επιβεβαίωσε, παράλληλα, το ενδιαφέρον του ομίλου για τη ρουμανική αγορά, ενώ σε ό,τι αφορά το ποσοστό που κατέχει το ρουμανικό δημόσιο σημείωσε ότι αναμένει τις αποφάσεις της ρουμανικής κυβέρνησης. Αναφέρθηκε, επίσης, στην περαιτέρω ανάπτυξη των υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεόρασης μέσω ενδεχόμενης εξαγοράς της Nova, διαδικασία που βρίσκεται στη φάση του due diligence.
Αναφορικά με το ποσοστό 10% του ελληνικού Δημοσίου στον ΟΤΕ, όπως αναφέρθηκε, η Deutsche Telekom έχει το δικαίωμα της πρώτης προτίμησης, πιθανή πώληση δεν θα επηρεάσει τη δυναμική της εταιρείας, ενώ ο κύριος μέτοχος του ΟΤΕ φέρεται ευχαριστημένος από την πορεία και το management της εταιρείας.
Επίσης, έγινε αναφορά και στην εξέλιξη των διαπραγματεύσεων για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, με τη διοίκηση του ΟΤΕ να επαναλαμβάνει την πρόθεσή της να επιτευχθεί νέα συμφωνία στη βάση της προηγούμενης ΣΣΕ που διασφαλίζει την απασχόληση για το προσωπικό του ΟΤΕ με μειωμένο ωράριο εργασίας.
Όπως υπογραμμίστηκε, και καθώς η ανάγκη για περιορισμό του κόστους παραμένει επιτακτική, αν δεν επιτευχθεί συμφωνία, μια σειρά επιδομάτων και προνομίων που προβλέπονταν από επιμέρους Επιχειρησιακές Συμβάσεις θα περικοπούν, ενώ για θέματα όπως π.χ. ο βασικός μισθός των νεοπροσλαμβανόμενων, θα ισχύουν πλέον τα δεδομένα της αγοράς.