Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 21 Απριλίου 2004 10:26

LG Electronics : Τριπλάσια κέρδη το α' τρίμηνο

ΤΡΙΠΛΑΣΙΑ κέρδη, το πρώτο τρίμηνο της χρήσης και σε επίπεδα ρεκόρ, εμφάνισε η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής ηλεκτρονικών της Ν. Κορέας, LG Electronics, μετά την αύξηση της ζήτησης για επίπεδες οθόνες για κομπιούτερ και τηλεοράσεις.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας αναρριχήθηκαν στα 584,7 δισ. γουόν (506 εκατ. δολ.) από 189 δισ. γουόν πριν από ένα χρόνο και οι πωλήσεις σημείωσαν αύξηση της τάξης του 16%, φθάνοντας στα έξι τρισ. γουόν, σύμφωνα με σχετική της ανακοίνωση. Η LG, σύμφωνα με τις προβλέψεις οικονομικών αναλυτών του Bloomberg News, προβλέπετο να εμφανίσει τα κέρδη 466 δισ. γουόν και πωλήσεις 5,9 τρισ. γουόν

Η LG Electronics, με έδρα τη Σεούλ και μητρική εταιρεία της μεγαλύτερης κατασκευάστριας Liquid Crystal Displays (LCD), στον κόσμο, βασίζει την κερδοφορία της στην ανάπτυξη του τμήματός της, LG.Philips LCD Co.

Η μετοχή της σημείωνε άνοδο σε ποσοστό της τάξης του 2%, φθάνοντας στις 77.800 γουόν μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της για το πρώτο τρίμηνο. Διαπραγματεύθηκαν στις 77.000 γουόν στις 2:19 μ.μ. στη Σεούλ, τοπική ώρα.

Τα λειτουργικά της κέρδη μειώθηκαν κατά 2,5%, φθάνοντας στα 406,9 δισ. γουόν έανντι 417 δισ. γουόν που ήταν πριν από ένα χρόνο.

Η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής κινητών της Ασίας, προέβλεψε ότι οι πωλήσεις κινητών το 2004 θα ανέλθουν σε 40 εκατ. κομμάτια έναντι 36 εκατ. που προέβλεπε τον Φεβρουάριο.

Για τις πωλήσεις της η διοίκησή της εκτιμά ότι αυτές θα κυμανθούν από 6,2 τρισ. έως 6,5 τρισ. γουόν το δεύτερο τρίμηνο, όπως αναφέρεται σε ξεχωριστή της ανακοίνωση.