Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 21 Απριλίου 2004 14:23

Επίσκεψη Σιούφα στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας

Συγκεκριμένες αποφάσεις για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της απασχόλησης στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης, Δημήτρης Σιούφας, κατά τη σημερινή του επίσκεψη στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας, συνοδευόμενος από τους υφυπουργούς Γιώργο Σαλαγκούδη και Γιάννη Παπαθανασίου.

«Δεν θα μείνουμε στα λόγια. Θα υπάρξουν συγκεκριμένες αποφάσεις για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και για να καταστούν τα Επιμελητήρια πραγματικοί σύμβουλοι της Πολιτείας» τόνισε ο υπουργός.

Ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας Δημήτρης Χαρίσης, δήλωσε ότι η επίσκεψη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου στο Επιμελητήριο εγκαινιάζει μια νέα πορεία συνεργασίας, ενώ χαρακτήρισε «γόνιμη» τη συνομιλία του με τον υπουργό και τους δύο υφυπουργούς.

Τα θέματα που απασχολούν τη βιοτεχνία, όπως αυτά αναφέρθηκαν στη σημερινή συνάντηση είναι: ο εκσυγχρονισμός της επιμελητηριακής νομοθεσίας, η ηλεκτρονικοποίηση του εμπορικού μητρώου, η πάταξη του παράνομου εμπορίου, η βελτίωση του αναπτυξιακού νόμου, η χρηματοδότηση των ΜΜΕ μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα», η λειτουργία του ΤΕΜΠΜΕ, η εξάλειψη των εμποδίων σχετικά με τη χωροθέτηση των ΜΜΕ στην Αττική και η αδειοδότησή τους, καθώς και η συμμετοχή των ΜΜΕ στις κρατικές προμήθειες.

Ο κ. Σιούφας απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για την κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στην αγορά καυσίμων δήλωσε: «Η αγορά καυσίμων παρουσιάζει αρρυθμία και φαινόμενα αισχροκέρδειας». Ο κ. υπουργός πρόσθεσε ότι η διεθνής συγκυρία και η εξέλιξη της ισοτιμίας δολαρίου και ευρώ έχουν οδηγήσει σε αυξητική πορεία τις τιμές των υγρών καυσίμων, επισημαίνοντας ότι «διαπιστώνονται αδικαιολόγητες περαιτέρω ανατιμήσεις τις οποίες θα αντιμετωπίσει η Κυβέρνηση όπως έκανε και το Πάσχα».