Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 23 Απριλίου 2004 18:41

Στην έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού προχωρά η Intracom

Την έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου ενέκρινε η σημερινή επαναληπτική έκτακτη γενική συνέλευση της εισηγμένης Intracom ΑΕ, με την έκδοση ονομαστικών ομολογιών και κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των υφισταμένων μετόχων της εταιρίας επί των ομολογιών που θα εκδοθούν. Το ποσό της έκδοσης δεν θα υπερβεί τα 125 εκατ. ευρώ, σε κάθε περίπτωση όμως θα ισχύει μέχρι του ποσού που τελικά θα καλυφθεί.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, οι επενδυτές θα έχουν τη δυνατότητα μετατροπής των ομολογιών σε μετοχές, δύο μήνες μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, δηλαδή την εισαγωγή των ομολογιών προς διαπραγμάτευση, σε χρηματιστηριακή αγορά του εξωτερικού. Ακολούθως το εν λόγω δικαίωμα θα δύναται να ασκηθεί σε μηνιαία βάση.

To εύρος της τιμής μετατροπής θα κυμανθεί από 6,5 ευρώ έως 11,5 ευρώ ανά μετοχή.

Τους τελευταίους τέσσερις μήνες η εταιρεία έχει μειώσει το συνολικό τραπεζικό δανεισμό της από 570 εκατ. ευρώ σε 280 εκατ. ευρώ. Μετά τη σημερινή απόφαση, η εταιρεία θα προχωρήσει στην αντικατάσταση βραχυπρόθεσμου τραπεζικού δανεισμού με μακροπρόθεσμα κεφάλαια που θα αντληθούν από τις διεθνείς κεφαλαιαγορές.