Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 26 Απριλίου 2004 11:43

Delta Singular: Απάντηση σε επιστολή του Χ.Α.

Σε απάντηση νεώτερης επιστολής του Χ.Α. σχετικά με την πράσφατη απόφαση του δ.σ. της εταιρείας Δέλτα Singular ΑΕ για απόσχιση των κλάδων Παροχής Υπηρεσιών Πληροφορικής και Ολοκλήρωσης Πληροφοριακών Συστημάτων και την εισφορά τους σε θυγατρικές εταιρείες, η εισηγμένη Δέλτα Singular ΑΕ με επιστολή της προς το Χ.Α. γνωστοποιεί τα εξής:

«1. Η εταιρεία προσπαθεί να αντιμετωπίσει έγκαιρα και αποτελεσματικά τον αυξημένο ανταγωνισμό στις αγορές όπου δραστηριοποιείται και να μεγιστοποιήσει τα τελικά οφέλη για τους μετόχους της. Οι αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας για την απόσχιση των κλάδων Παροχής Υπηρεσιών Πληροφορικής και Ολοκλήρωσης Πληροφοριακών Συστημάτων και την εισφορά τους, σε θυγατρικές εταιρείες, εντάσσονται στην αναληφθείσα, ως ανωτέρω, προσπάθεια και προσδοκάται ότι θα παράσχουν στην Εταιρία την απαιτούμενη ευελιξία για την επίτευξη των ως άνω επιχειρηματικών στόχων της.

2. Όπως έχει ήδη γνωστοποιηθεί με το από 22/4/2004 Δελτίο Τύπου, ο κύκλος εργασιών και τα κέρδη προ φόρων του κλάδου Παροχής Υπηρεσιών Πληροφορικής, για το πρώτο τρίμηνο 2004, ανήλθαν σε Euro 13,7 εκ. και Euro 5,9 εκ., αντιστοίχως. Σε ότι αφορά τον κλάδο Ολοκλήρωσης Πληροφοριακών Συστημάτων, ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε Euro 3,6 εκ. ενώ τα κέρδη πρό φόρων σε Euro 0,13 εκ.. Για την ίδια περίοδο ο κύκλος εργασιών και τα κέρδη πρό φόρων του Ομίλου Delta Singular ανήλθαν σε Euro 26,7 εκ. και Euro 4,3 εκ., αντιστοίχως.

3. Σύμφωνα με τις οικίες αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου, οι αποσχίσεις θα γίνουν σε 100% θυγατρικές εταιρείες της Delta Singular και συγκεκριμένα, ο κλάδος Παροχής Υπηρεσιών Πληροφορικής θα εισφερθεί στην Grafo Ανώνυμη Βιοτεχνική και Εμπορική Εταιρία Επεξεργασίας Χάρτου και Αναλώσιμων Ειδών Η/Υ και ο κλάδος Ολοκλήρωσης Πληροφοριακών Συστημάτων στην One World Ανώνυμος Εταιρεία Υπηρεσιών Διαδικτύου. Oι αποσχίσεις των εν λόγω κλάδων σε πλήρως ελεγχόμενες θυγατρικές εταιρίες, δεν μεταβάλουν ουσιωδώς τη χρηματοοικονομική θέση του Ομίλου Delta Singular, καθότι τα μεγέθη των υπό απόσχιση κλάδων συμπεριλαμβάνονται ήδη στις ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις της Εταιρείας.

Κατά τα λοιπά, οι δραστηριότητες των εν λόγω κλάδων συνεχίζονται να ασκούνται σύμφωνα με το καταρτισθέν επιχειρηματικό τους σχέδιο. Οι αποσχίσεις των κλάδων, τελούν υπό την αίρεση λήψεως των σχετικών αποφάσεων της Τακτικής Γενικής Συνελεύσεως των Μετόχων η οποία έχει προγραμματισθεί για τις 13 Μαΐου 2004, καθώς και των λοιπών κατά νόμο εγκρίσεων και αδειών».