Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 26 Απριλίου 2004 19:18

Οι θέσεις της ΓΣΕΕ για τους συμβασιούχους

Επιστολή με τις θέσεις της για το θέμα των συμβασιούχων στον ιδιωτικό τομέα, απέστειλε σήμερα προς τον υπουργό Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Προκόπη Παυλόπουλο και τον υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Πάνο Παναγιωτόπουλο, η ΓΣΕΕ.

Η Συνομοσπονδία διεκδικεί:

- Να προβλεφθεί η καταβολή αποζημίωσης κατά τη λήξη των συμβάσεων ορισμένου χρόνου διάρκειας μεγαλύτερης από 12 μήνες.

- Να θεωρούνται αορίστου χρόνου οι συμβάσεις για την κάλυψη πρόσκαιρων αναγκών, εφόσον διαρκούν περισσότερο από τέσσερις μήνες.

- Να θεωρείται ότι υπάρχει ενιαία σύμβαση αορίστου χρόνου αν η συνολική χρονική διάρκεια διαδοχικών συμβάσεων ορισμένου χρόνου είναι τουλάχιστον 24 μήνες ή ο αριθμός των ανανεώσεων είναι τουλάχιστον δύο πέραν της αρχικής, με συνολική χρονική διάρκεια τουλάχιστον 18 μήνες.

- Στην περίπτωση διαδοχικών συμβάσεων να μη λαμβάνονται υπόψη τυχόν κενά χρονικά διαστήματα μικρής διάρκειας.

- Οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου να καταρτίζονται εγγράφως και να κοινοποιούνται στην επιθεώρηση εργασίας.

- Να μην επιτρέπεται η σύναψη σύμβασης ορισμένου χρόνου με σκοπό τη δοκιμασία του μισθωτού. Αυτή να περιορίζεται σε δύο μήνες και κάθε δοκιμασία που διαρκεί περισσότερο αν δεν οδηγεί σε μονιμοποίηση θα πρέπει να λήγει με καταγγελία και αποζημίωση.

- Να ορισθεί ότι η διάρκεια της άδειας εργασίας αλλοδαπών δεν επηρεάζει το χαρακτήρα της σύμβασής τους ως σύμβασης ορισμένου χρόνου.

Εκκρεμεί συνάντηση του προεδρείου της ΓΣΕΕ με τον κ. Παυλόπουλο για το θέμα.