Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 27 Απριλίου 2004 09:29

ANZ Bank : 22% αύξηση των καθαρών κερδών το α' εξάμηνο

ΑΥΞΗΣΗ της τάξης του 22%, σημείωσαν το πρώτο εξάμηνο τα καθαρά κέρδη της τρίτης σε μέγεθος τράπεζας της Αυστραλίας, Australia & New Zealand Banking Group Ltd., αποτέλεσμα της αύξησης των δανείων, των υψηλότερων κερδών από πιστωτικές κάρτες και της απόκτησης της μεγαλύτερης τράπεζας της Ν. Ζηλανδίας.

Τα καθαρά της κέρδη ανήλθαν σε 1,4 δισ. δολ. Αυστραλίας (1,03 δισ. δολ. ΗΠΑ) ή 76 σεντς ανά μετοχή το εξάμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου, από 1,14 δισ. δολ. Αυστραίας ή 69 σεντς ανά μετοχή που ήταν πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Η τράπεζα αύξησε το μέρισμα σε ποσοστό της τάξης του 7%.

«Τα αποτελέσματα είναι πολύ μπροστά από τον στόχο και το μέρισμα είναι καλό», ανέφερε ο Shawn Burns, ο οποίος διαχειρίζεται 20 δισ. δολ. ΗΠΑ, σε μετοχές με την Deutsche Asset Management στο Σύδνεϋ, συμπεριλαμβανομένων και μετοχών της ANZ Bank. Επτά αναλυτές του Bloomberg News προέβλεπαν κατά μέσον όρο ότι τα καθαρά κέρδη της τράπεζας θα ανήρχοντο σε 1,3 δισ. δολ. Αυστραλίας.

Οι μετοχές της ANZ Bank έχαναν 14 σεντς, ποσοστό 0,7%, φθάνοντας στα 18,81 δολ. Αυστραλίας η μία, στις 2:56' μ.μ. στο Σύδνεϋ, τοπική ώρα. Οι μετοχές είχαν τη δεύτερη καλύτερη επίδοση μεταξύ των μετοχών, των τεσσάρων μεγαλύτερων τραπεζών της Αυστραλίας το περασμένο τρίμηνο.

Η τιμή της μετοχής της ANZ Bank, αυξήθηκε σε ποσοστό της τάξης του 90% την τελευταία τετραετία, υπερβαίνοντας την αύξηση κατά 55% της τιμής της μετοχής της Bank of America και της HSBC Holdings, που σημείωσε αύξηση της τάξης του 27%.