Με κέρδη ξεκίνησαν σήμερα, τελευταία ημέρα της εβδομάδας, οι ευρωπαϊκές αγορές, αποτυπώνοντας την ικανοποίησή τους από την ανανέωση της δέσμευσης της ΕΚΤ να παρέμβει εκ νέου για τη στήριξη της οικονομίας, εάν αυτό κριθεί αναγκαίο.
Με κέρδη ξεκίνησαν σήμερα, τελευταία ημέρα της εβδομάδας, οι ευρωπαϊκές αγορές, αποτυπώνοντας την ικανοποίησή τους από την ανανέωση της δέσμευσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) να παρέμβει εκ νέου για τη στήριξη της οικονομίας, εάν αυτό κριθεί αναγκαίο.
Ειδικότερα, στις 10:29, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 καταγράφει άνοδο 0,38% στις 6.576 μονάδες, ο γερμανικός DAX ενισχύεται κατά 0,88% στις 9.399 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται με κέρδη 0,01% στις 4.228 μονάδες.
Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημειώνει άνοδο 0,24% στις 337,88 μονάδες.
Στο ταμπλό, η ArcelorMittal κερδίζει 3,7%, μετά την ανακοίνωση ότι τα κέρδη τρίτου τριμήνου αυξήθηκαν κατά 11%, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Επίσης, η εταιρεία με έδρα το Λουξεμβούργο αναβάθμισε τις εκτιμήσεις της για την κερδοφορία του έτους εξαιτίας της βελτιωμένης ζήτησης από τις αμερικανικές δραστηριότητές της.
Η Skanska κερδίζει 4,1%, μετά τα καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα τρίτου τριμήνου. Η εταιρεία ανακολίνωσε επίσης ότι οι παραγγελίες της το τέταρτο τρίμηνο έχουν ξεπεράσει μέχρι στιγμής τις προσδοκίες της διοίκησης.
Κέρδη 2,4% και για την αντασφαλιστική Swiss Re, η οποία ανακοίνωσε αύξηση κερδών στα 1,23 δισ. δολάρια, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να μειωθούν στα 928,6 εκατ. δολάρια.
Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, η βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας αυξήθηκε κατά 1,4% τον Σεπτέμβριο, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση 2%. Επίσης, τον Σεπτέμβριο, οι εξαγωγές της χώρας κατέγραψαν άνοδο 5,5%, έπειτα από πτώση 5,8% τον Αύγουστο και οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 5,4%, έναντι πτώσης 1,3% τον Αύγουστο.
Παράλληλα, σμετάβλητη διατηρήθηκε η γαλλική βιομηχανική παραγωγή του Σεπτεμβρίου, σε μηνιαία βάση, παρά τις εκτιμήσεις των αναλυτών για συρρίκνωση 0,2%. Επίσης, η μεταποιητική παραγωγή αυξήθηκε σε μηνιαία βάση κατά 0,6%, ξαφνιάζοντας τους αναλυτές, που εκτιμούσαν αμετάβλητη μεταποιητική παραγωγή.