Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 27 Απριλίου 2004 10:55

Rolls-Royce : Συνεργασία με ιαπωνικές εταιρείες

ΣΕ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ με ιαπωνικές εταιρείες, προκειμένου να κατασκευάσουν μαζί τη μηχανή του νέου αεροσκάφους της Boeing Co., 7Ε7, βρίσκεται η δεύτερη σε μέγεθος κατασκευάστρια αεροσκαφών στον κόσμο, Rolls-Royce Group Plc.

Οι ιαπωνικές εταιρείες με τις οποίες συζητά η διοίκηση της Rolls-Royce, είναι η Kawasaki Heavy Industries Ltd., η Ishikawajima-Harima Heavy Industries Co., η Mitsubishi Heavy Industries Ltd. και η Marubeni Corp., σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του τμήματος αεροδιαστημικής της εταιρείας, Charles Cuddington.

Οι εν λόγω εταιρείες θα επενδύσουν κεφάλαια για την κατασκευή της μηχανής Trent 1000 και θα μοιραστούν το ρίσκο και τα έσοδα του εγχειρήματος, συμπλήρωσε ο Cuddington, τονίζοντας ότι η βρετανική βιομηχανία ενδέχεται να προσφέρει στον ιαπωνικό της εταίρο περισσότερο του 20% της συνεργασίας.

Οι μετοχές της Ishikawajima-Harima, της μεγαλύτερης ιαπωνικής εταιρείας παραγωγής μηχανών για αεροσκάφη, υποχωρούσαν κατά 2,9%, φθάνοντας στα 166 γιέν η μία στις 11 π.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Απώλειες 1,9% σημείωναν οι μετοχές Mitsubishi Heavy, φθάνοντας στα 306 γιέν η μία, τη στιγμή που οι μετοχές της Kawasaki έχαναν ποσοστό 2,3%, φθάνοντας στα 174 γιέν η μία. Αμετάβλητες παρέμεναν κατά την πρωϊνή συνεδρίαση οι μετοχές της Marubeni.