Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 27 Απριλίου 2004 17:44

ΔΕΗ: Αβάσιμα και αναληθή τα δημοσιεύματα για τις συμβάσεις

Εντελώς αβάσιμα και αναληθή χαρακτηρίζει η διοίκηση της ΔΕΗ δημοσιεύματα Τύπου που αφορούσαν δύο συμβάσεις για έργα της εταιρείας στην Πτολεμαΐδα και στο νέο σταθμό Αθερινόλακκου Κρήτης.

Σε σημερινή της ανακοίνωση η ΔΕΗ αναφέρει επίσης ότι «οι αποφάσεις του δ.σ. της επιχείρησης ελήφθησαν με πλήρη τεκμηρίωση και διαφάνεια μέσα στα πλαίσια του υφισταμένου θεσμικού πλαισίου και εξυπηρέτησαν, κατά τρόπο άριστο, τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα της Επιχείρησης».

Τονίζει παράλληλα πως είναι βέβαιη ότι όλα τα παραπάνω θα καταδειχθούν από την προκαταρκτική εξέταση κατά απόλυτο τρόπο.

Η ΔΕΗ αναφέρει επίσης ότι στο δικτυακό της τόπο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.dei.gr (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ>ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ), βρίσκονται σχετικά ενημερωτικά και απαντητικά σημειώματα.

Ως γνωστόν, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος μετά από δημοσιεύματα του Τύπου διέταξε νέα προκαταρκτική εξέταση για όρους που περιελάμβαναν συμβάσεις που υπέγραψε η διοίκηση της ΔΕΗ. Η ενεργοποίηση της Εισαγγελίας που έγινε αφορούσαν δύο συμβάσεις για έργα της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα και στο νέο σταθμό Αθερινόλακκου Κρήτης.

Συγκεκριμένα δε:

* σύμβαση με την κοινοπραξία ΑΘΗΝΑ - BWSC για ντιζελοκινητήρες του σταθμού Αθερινόλακκου καθώς το τίμημα αυξήθηκε κατά 15,7 εκατ. ευρώ με την υπογραφή συμπληρωματικής σύμβασης για αύξηση ισχύος, ενώ λίγο πριν από τις προηγούμενες εκλογές, νέα σύμβαση με τη συγκεκριμένη κοινοπραξία προέβλεπε καταβολή πριμ ύψους 45.000 ευρώ, για κάθε ημέρα συντόμευσης της παράδοσης του έργου.

* συμπληρωματική σύμβαση με την κοινοπραξία ΜΕΤΚΑ-ΑΛΣΤΟΜ που κατασκευάζει ηλεκτροστατικά φίλτρα σε λιγνιτικό σταθμό της Πτολεμαΐδας, η οποία υπεγράφη στο τέλος Δεκεμβρίου 2003, με αντικείμενο την παροχή πριμ συντόμευσης των εργασιών ανέγερσης ύψους 85.000 ευρώ την ημέρα.