Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου 2014 17:07

ΤτΕ: Καμία ανάγκη κεφαλαίων για τις τράπεζες που συμμετείχαν στα stress tests

Καμία από τις τέσσερις ελληνικές τράπεζες που συμμετείχαν στα stress test της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δεν παρουσιάζει ανάγκες κεφαλαίων ξεκαθαρίζει με ανακοίνωσή της η Τράπεζα της Ελλάδος.

Καμία από τις τέσσερις ελληνικές τράπεζες που συμμετείχαν στα stress test της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δεν παρουσιάζει ανάγκες κεφαλαίων, ξεκαθαρίζει με ανακοίνωσή της η Τράπεζα της Ελλάδος.

Σε συνέχεια ορισμένων δημοσιευμάτων διεθνών μέσων ενημέρωσης αναφορικά με τα αποτελέσματα της Συνολικής Αξιολόγησης για τις ελληνικές τράπεζες, η Τράπεζα της Ελλάδος εξέδωσε ανακοίνωσε στην οποία επαναλαμβάνει ότι «σύμφωνα και με τη Συγκεντρωτική Έκθεση για τη Συνολική Αξιολόγηση που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ουδεμία από τις 4 ελληνικές τράπεζες που συμμετείχαν στην άσκηση παρουσιάζει ανάγκες κεφαλαίων».

Η Τράπεζα της Ελλάδος παραπέμπει στο πλήρες κείμενο της περίληψης της Συγκεντρωτικής Έκθεσης για τη Συνολική αξιολόγηση που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με την επισήμανση της σχετικής αναφοράς στη σελ. 11 (ιδιαίτερα υποσημείωση 13).