Την αποχώρηση του από το management της Τράπεζας Πειραιώς αποφάσισε ο κ. Ιάκωβος Γεωργάνας, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της τράπεζας. Ο κ. Ιάκωβος Γεωργάνας θα παραμείνει μέλος του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας και σύμβουλος του Ομίλου.
Στη διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς θα συμμετέχει πλέον ο κ. Θεόδωρος Πανταλάκης συμπληρώνοντας την «τριάδα» κορυφής : Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Μιχάλης Σάλλας και αντιπρόεδροι - αναπληρωτές διευθύνοντες σύμβουλοι οι Θεόδωρος Πανταλάκης και Μιχάλης Κολακίδης.
Όπως δήλωσε ο κ. Γεωργάνας, η επιλογή του χρόνου για να τον διαδεχθεί στο management της τράπεζας ένα νεώτερο και επιτυχημένο στέλεχος της τραπεζικής αγοράς, είναι η καλύτερη δυνατή. Η ανοδική πορεία της Τράπεζας Πειραιώς συνεχίζεται απρόσκοπτα, τα προβλήματα της τραπεζικής αγοράς έχουν περιορισθεί σημαντικά και, όπως δείχνουν και τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου, η φάση της ανάκαμψης του τραπεζικού συστήματος γίνεται πλέον ορατή.
Ο κ. Θεόδωρος Πανταλάκης έχει διατελέσει από το 1996 υποδιοικητής της Εθνικής Τράπεζας, πρόεδρος αρκετών θυγατρικών της και προεδρεύων της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών. Έχει εργασθεί ως αναπληρωτής γενικός διευθυντής στο όμιλο «Ιντεραμέρικαν» και είναι πρόεδρος του Κεντρικού Αποθετηρίου Αξιών. Ο κ. Πανταλάκης είναι 50 ετών.
Ο κ. Μιχάλης Κολακίδης, 50 ετών, ανέλαβε τα καθήκοντά του στην Τράπεζα Πειραιώς το 2000. Έχει εργασθεί ως οικονομικός διευθυντής στον όμιλο της τσιμεντοβιομηχανίας «Τιτάν», υπήρξε στέλεχος της Citibank στην Ελλάδα επί 14 χρόνια και έχει διατελέσει αντιπρόεδρος της ΕΤΕΒΑ και υποδιοικητής της Εθνικής Τράπεζας.
Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της τράπεζας, «ο κ. Γεωργάνας είναι μία προσωπικότητα που συγκεντρώνει σήμερα την καθολική αναγνώριση της αγοράς, καθώς, όλα αυτά τα χρόνια, προσέφερε πάρα πολλά στην εξέλιξη του πιστωτικού συστήματος και της ελληνικής κεφαλαιαγοράς.
»Από τη θέση του εκτελεστικού αντιπροέδρου, την οποία κατείχε από τον Ιανουάριο του 1992, ευθύς μετά την εξαγορά της Τράπεζας Πειραιώς, συνέβαλε τα μέγιστα στην ανάπτυξη και την εδραίωση ενός χρηματοοικονομικού ομίλου, ο οποίος έφθασε να κατέχει σήμερα πάνω από το 10% της εμπορικής τραπεζικής αγοράς (από μερίδιο 0,15% που αντιπροσώπευε το 1991), να διαθέτει δεκάδες θυγατρικές επιχειρήσεις και να έχει αξιόλογη παρουσία στη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο και σε τρεις χώρες των Βαλκανίων».