Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 04 Μαΐου 2004 17:36

Στάση αναμονής στη Wall Street

ΣΕ ΣΤΕΝΟ εύρος διακύμανσης κινούνται κατά την πρώτη ώρα της συνεδρίασης οι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Νέα Υόρκη εν αναμονή της απόφασης της Fed για τα επιτόκια.

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια, ωστόσο το ενδιαφέρον εστιάζεται στο συνοδευτικό κείμενο, το οποίο ενδεχομένως να παράσχει ενδείξεις για το πότε και το πόσο θα αυξηθούν τα επιτόκια.

Στις 17:22 (ώρα Ελλάδος) ο δείκτης Dow Jones είχε διαμορφωθεί στις 10.306,76 μονάδες σημειώνοντας ανεπαίσθητη πτώση κατά 0,07%, ο S&P 500 στις 1.117,84 μονάδες, σχεδόν στα επίπεδα του χθεσινού κλεισίματος και ο Nasdaq στις 1.945,27 μονάδες με κέρδη 0,34%.

Στις χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης η πλειονότητα των δεικτών εξακολουθεί να σημειώνει μικρή πτώση, ενώ το ευρώ παραμένει πάνω από το επίπεδο των 1,2 δολαρίων.

Σε ό,τι αφορά τα νέα από το χώρο της οικονομίας, οι βιομηχανικές παραγγελίες αυξήθηκαν το Μάρτιο κατά 4,3%. H αύξηση αυτή είναι η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί από τον Ιούλιο του 2002, ενώ ξεπέρασε κατά πολύ τις προβλέψεις των αναλυτών.

Εξάλλου, σύμφωνα με έρευνα της Challenger, Gray & Christmas Inc., οι περικοπές θέσεων εργασίας που ανακοίνωσαν αμερικανικές επιχειρήσεις αυξήθηκαν τον Απρίλιο κατά 6,1%.