Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 06 Μαΐου 2004 11:04

Fresenius Medical Care : 30% αύξηση των κερδών

ΑΥΞΗΣΗ της τάξης του 30%, σημείωσαν το πρώτο τρίμηνο της χρήσης, τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας αιμοκάθαρσης στον κόσμο, Fresenius Medical Care AG, καθώς περισσότεροι ασθενείς χρησιμοποίησαν τα μηχανήματά της και απέφεραν υψηλότερα έσοδα, ανά αιμοκάθαρση.

Τα καθαρά της κέρδη αυξήθηκαν σε 91 εκατ. δολ. ή 94 σεντς ανά μετοχή, από 70 εκατ. δολ. ή 72 σεντς ανά μετοχή που ήταν πέρυσι, σύμφωνα με σχετική της ανακοίνωση. Οκτώ οικονομικοί αναλυτές του Bloomberg News προέβλεπαν ότι τα καθαρά κέρδη της εταιρείας θα έφθαναν τα 82,9 εκατ. δολ.

Η Fresenius Medical, επιδιώκει την επέκτασή της στην αγορά αιμοκάθαρσης, ύψους 30 εκατ. δολ., η οποία αναπτύσσεται αναλογικά με τη γήρανση του πληθυσμού. Στις ΗΠΑ τα έσοδά της από την αιμοκάθαρση αυξήθηκα κατά οκτώ δολάρια η μία, στα 286 δολ. το πρώτο τρίμηνο, έναντι της πιο κοντινής ανταγωνίστριάς της, Gambro AB, της οποίας αυξήθηκαν κατά 10 δολ., φθάνοντας τα 278 δολ. ανά αιμοκάθαρση.

«Θα επιτύχουμε κερδοφορία από την παροχή των υπηρεσιών μας σε διεθνές επίπεδο», ανέφερε ο επικεφαλής της, Ben Lipps, σε δήλωσή του.

Οι πωλήσεις της Fresenius Medical αυξήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 12%, φθάνοντας στο 1,46 δισ. δο. Το καθαρό κόστος λειτουργίας της υποχώρησε σε ποσοστό της τάξης 13%, φθάνοντας στα 46,7 εκατ. δολ.

Η διοίκηση της εταιρείας ανακοίνωσε ότι περιμένει αύξηση των κερδών της στο σύνολο του 2004 και θα έχει διψήφιο αριθμό. Τον Φεβρουάριο είχε κάνει την ίδια ανακοίνωση.

Τα καθαρά κέρδη της Fresenius AG, της μητρικής εταιρείας της Fresenius Medical Care αυξήθηκαν 8,3%, φθάνοντας τα 39 εκατ. ευρώ (44 εκατ. δολ.) ή 94 σεντς ανά μετοχή από 36 εκατ. ευρώ ή 87 σεντς ανά μετοχή που ήταν πέρυσι. Οικονομικοί αναλυτές εκτιμούσαν ότι τα κέρδη της θα έφθαναν τα 31 εκατ. ευρώ.