Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 06 Μαΐου 2004 11:51

Η Μπάμπης Βωβός για τα περί αύξησης ποσοστού «free float»

Καμία οριστική συμφωνία δεν υπάρχει μεταξύ της διοίκησης της «Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική» και επενδυτικής τράπεζας του εξωτερικού για την αγορά, εκ μέρους της, ποσοστού μετοχών της εταιρείας.

Aυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση της εταιρείας σχολιάζοντας δημοσιεύματα μερίδας του Τύπου σχετικά με την πρόθεσή της να αυξήσει το ποσοστό «ελεύθερης διασποράς» (free float) της μετοχής της.

Όπως διευκρινίζεται, η ενδυνάμωση του free float της μετοχής, μέσω της ενίσχυσης της συμμετοχής ξένων θεσμικών επενδυτών στη μετοχική σύνθεση της εταιρείας αποτελεί στρατηγικό στόχο. Κατά τη διάρκεια του τελευταίου εξαμήνου, ανώτατα διοικητικά στελέχη της εταιρείας έχουν προχωρήσει σε σειρά παρουσιάσεων (road-shows) σε θεσμικούς επενδυτές του εξωτερικού των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας, του κλάδου του real estate καθώς και της εισηγμένης «Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική» η οποία κατέχει ηγετική θέση στην αγορά των γραφείων (commercial real estate). Πιο συγκεκριμένα, έχει ήδη ολοκληρωθεί σειρά road shows στις Η.Π.Α. (Ν. Υόρκη, Σαν Φραντσίσκο, Λος Αντζελες), Γαλλία (Παρίσι), Αγγλία(Λονδίνο), Ολλανδία (Αμστερνταμ) και Βέλγιο (Βρυξέλλες).

Αποτέλεσμα αυτής της εξωστρεφούς στρατηγικής της εταιρείας –αναφέρεται στην ανακοίνωσή της- ήταν να συμπεριληφθεί η μετοχή της στον παγκόσμιο χρηματιστηριακό δείκτη EPRA/NAREIT Global Real Estate Index στον οποίο συμμετέχουν 230 εταιρίες με συνολική χρηματιστηριακή κεφαλαιοποίηση ελεύθερης διασποράς ( free float mkt cap) 302 δισ. ευρώ.