Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 07 Μαΐου 2004 12:22

RWE AG : 1,3 δισ. ευρώ από την πώληση μεριδίου

ΤΟ ΠΟΣΟΝ του 1,3 δισ. ευρώ (1,57 δισ. δολ.) εισέπραξε από την πώληση του μεριδίου της στην Heidelberger Druckmaschinen AG, η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία κοινής ωφελείας της Ευρώπης, RWE AG, με αποτέλεσμα να της απομείνει μόλις ένα περιουσιακό στοιχείο προς πώληση, το οποίο δεν υπάγεται στον τομέα της ενέργειας.

Η REW πούλησε 30 εκατ. μετοχές προς 26,5 ευρώ η μία ή ποσοστό 12% χαμηλότερο από την τιμή κλεισίματος την περασμένη Τρίτη, σύμφωνα με σχετική της ανακοίνωση. Η εταιρεία προχώρησε επίσης και στην πώληση ανταλλάξιμων ομολόγων με μετοχές της Heidelberger αξίας 460 εκατ. ευρώ.

«Δια μέσου της επιτυχημένης πώλησης είμαστε τώρα ένα βήμα μακρύτερα από την αποκλειστική μας ενασχόληση στον τομέα της ενέργειας και του ύδατος», ανέφερε ο επικεφαλής της εταιρείας, Harry Roels σε δήλωσή του.

Ο Roels, 55 ετών, πουλά περιουσιακά στοιχεία εκτός από την ηλεκτρική ενέργεια, αερίου και ύδατος, μετά από τις συγχωνεύσεις ύψους μεγαλύτερου των 30 δισ. δολ. τις οποίες έκανε ο προκάτοχός του, Dietmar Kuhnt, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα την αύξηση του χρέους και τη μείωση των κερδών. Ο Roels σχεδιάζει να μειώσει το χρέος κάτω από τα 17 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2005, μετά τη χρηματοδότηση του κόστους, η οποία ώθησε τα καθαρά κέρδη της RWE κατά 9,2% χαμηλότερα πέρυσι.

Οι μετοχές της RWE κέρδιζαν εννέα σεντε ή 0,3%, φθάνοντας στα 35,89 ευρώ η μία στις 10:08' π.μ. στη Φραγκφούρτη, τοπική ώρα. Οι μετοχές της Heidelberger, οι οποίες υποχώρησαν σε ποσοστό της τάξης του 11% την Τετάρτη, έχαναν εννέα σεντς ή 0,3%, φθάνοντας στα 26,41 ευρώ η μία.