Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 11 Μαΐου 2004 16:58

Επαφές του υφυπ. Ανάπτυξης για την αντιμετώπιση των ανατιμήσεων στην αγορά

Κύμα ανατιμήσεων σε αγαθά ευρείας κατανάλωσης ενδέχεται να πλήξει την αγορά, λόγω των συνεχιζόμενων αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων που επηρεάζουν αυξητικά τον πληθωρισμό. Το θέμα συζήτησε σήμερα ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γιάννης Παπαθανασίου, με εκπροσώπους του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Τροφίμων και του Συνδέσμου Εμπόρων Κρέατος Αττικής και Πειραιά.

Οι εκπρόσωποι των ελληνικών επιχειρήσεων τροφίμων υπογράμμισαν ότι οι ανατιμήσεις στα υγρά καύσιμα επηρέασαν, έστω και σε μικρό βαθμό, το κόστος αρκετών αγαθών ευρείας κατανάλωσης, ωστόσο μέχρι και σήμερα καταβάλλονται προσπάθειες να μην περάσουν οι ανατιμήσεις στη λιανική.

Όπως όμως επισήμαναν, κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να καταγραφούν στο επόμενο διάστημα αυξήσεις λόγω των ιδιαιτέρως υψηλών τιμών των πετρελαιοειδών.

Στο ίδιο κλίμα κινήθηκαν και οι δηλώσεις των εκπροσώπων των χονδρεμπόρων κρέατος, οι οποίοι ανέφεραν πως, εάν συνεχιστεί η «κούρσα» των ανατιμήσεων στο πετρέλαιο, θα υπάρξουν αυξήσεις και στον κλάδο των κρεάτων.