Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 12 Μαΐου 2004 10:35

BSkyB : Πάνω από έξι φορές η αύξηση των κερδών

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ από έξι φορές αυξήθηκαν το πρώτο τρίμηνο της χρήσης τα καθαρά κέρδη της εταιρείας συνδρομητικής τηλεόρασης του Rupert Murdoch, στη Βρετανία, British Sky Broadcasting Group Plc, μετά την πώληση περιουσιακών της στοιχείων, αλλά και την αύξηση του αριθμού των συνδρομητών της.

Τα καθαρά της κέρδη το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου, αυξήθηκαν στα 113 εκατ. λίρες Αγγλίας (199 εκατ. δολ.) ή 5,8 πένες ανά μετοχή, από 17 εκατ. λίρες ή 0,8 πένες ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σχετική της ανακοίνωση. Η αύξηση του αριθμού των συνδρομητών – ιδιαίτερα για δορυφορικές συνδέσεις – αυξήθηκε σε διψήφιο νούμερο, φθάνοντας τα 7,3 εκατ. συνδρομητές.

Η BSkyB, η οποία όρισε επικεφαλής της τον James Murdoch τον περασμένο Νοέμβριο, στοχεύει να αυξήσει τους συνδρομητές της στα οκτώ εκατ. ανθρώπους, μέχρι τα τέλη του 2005. Ο προκάτοχος του Murdoch, Tony Ball, προσήλκυσε τρεις φορές περισσότερους συνδρομητές έναντι των δύο πιο κοντινών ανταγωνιστριών της εταιρείας - Telewest Communications Plc και NTL Inc. - προσθέτοντας εκτός των άλλων αθλητικά προγράμματα.

Οι πωλήσεις της εταιρείας αυξήθηκαν στα 931 εκατ. λίρες από 819 εκατ. λίρες.

Οι μετοχές της BSkyB, απώλεσαν ποσοστό 7% φέτος. Χθες σηεμίωσαν άνοδο σε ποσοστό της τάξης του 3%, φθάνοντας στις 653,5 πένες η μία στο Λονδίνο. Τα αποτελέσματα της εταιρείας, ανακοινώθηκαν πριν από το άνοιγμα της αγοράς.