Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 12 Μαΐου 2004 17:11

Συνεργασία Γερμανού με Kodak

Τη συνεργασία τους στο χώρο της εκτύπωσης των ψηφιακών φωτογραφιών ανακοίνωσαν σήμερα το δίκτυο καταστημάτων Γερμανός και η εταιρεία Kodak.

Ειδικότερα, από αύριο κάθε κατάστημα Γερμανός, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, εξοπλίζεται με την υπηρεσία αυτόματης εκτύπωσης της Kodak ("Kodak Picture Maker") και δίνει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να εκτυπώσουν εύκολα και γρήγορα τις ψηφιακές εικόνες τους που προέρχονται από ψηφιακή φωτογραφική μηχανή ή από κινητό τηλέφωνο. Παράλληλα τα σχεδόν 300 “One Stop Shop” καταστήματα του δικτύου Γερμανός εμπλουτίζουν ακόμα περισσότερο τη γκάμα των ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών που προσφέρουν ψηφιακές κάμερες, κάρτες μνήμης, αναλώσιμα κλπ.

Οπως ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Γιάννης Καραγιάννης, ο Ομιλος Εταιρειών Γερμανός για τη συγκεκριμένη υπηρεσία επένδυσε περίπου 1 εκατ. ευρώ. Παράλληλα επεσήμανε ότι η συνεργασία του δικτύου καταστημάτων Γερμανός με την Kodak ενισχύει τη στρατηγική του δικτύου να ηγηθεί στο χώρο της ψηφιακής τεχνολογίας.

H Kodak, με πωλήσεις 13,3 δισ. δολ. το 2003 παγκοσμίως, διαθέτει 330 καταστήματα Kodak Express στην Ελλάδα και απασχολεί 200 υπαλλήλους σε Αθήνα και θεσ/νίκη. Σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε η εταιρία, ποσοστό 20% των Ελλήνων καταναλωτών διαθέτει ψηφιακή φωτογραφική μηχανή και ποσοστό 5% διαθέτει κινητό με κάμερα, ενώ η τάση καταγράφεται ανοδική.