Η απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει «απολύτως συμβατό» με το δίκαιο της Ε.Ε. το αποκλειστικό δικαίωμα της ΟΠΑΠ Α.Ε. για τη διενέργεια τυχερών παιγνίων «επιβεβαιώνει απόλυτα τόσο τις συναφείς επιλογές της ελληνικής πολιτείας όσο και τις πάγιες θέσεις της ΟΠΑΠ Α.Ε. θωρακίζοντας ταυτόχρονα τα έννομα συμφέροντα της εταιρείας», υπογραμμίζει ο ΟΠΑΠ.
Η απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει «απολύτως συμβατό» με το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης το αποκλειστικό δικαίωμα που έχει χορηγηθεί στην ΟΠΑΠ Α.Ε. για τη διενέργεια τυχερών παιγνίων «επιβεβαιώνει απόλυτα τόσο τις συναφείς επιλογές της ελληνικής πολιτείας όσο και τις πάγιες θέσεις της ΟΠΑΠ Α.Ε. θωρακίζοντας ταυτόχρονα τα έννομα συμφέροντα της εταιρείας», υπογραμμίζει ο ΟΠΑΠ σε ανακοίνωσή του.
Όπως σημειώνει, «μετά από μια μακρά δικαστική πορεία το Συμβούλιο της Επικρατείας εξέδωσε δύο αποφάσεις με τις οποίες κρίνει κατηγορηματικά ότι το αποκλειστικό δικαίωμα που έχει χορηγηθεί στην ΟΠΑΠ Α.Ε. για τη διενέργεια τυχερών παιγνίων είναι απολύτως συμβατό με το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Το ΣτΕ βάσισε την κρίση του στο αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι το ελληνικό ρυθμιστικό πλαίσιο που διέπει τη διενέργεια των παιγνίων της ΟΠΑΠ Α.Ε. είναι ιδιαιτέρως αυστηρό και συνεπές, λόγω και των όλως ενισχυμένων ρυθμιστικών και ελεγκτικών μηχανισμών της ανεξάρτητης Αρχής παιγνίων, αλλά και των ουσιαστικών περιορισμών που έχουν τεθεί για την αποτελεσματική καταπολέμηση της συναφούς εγκληματικότητας και της διακίνησης παράνομου χρήματος και την προστασία από τον εθισμό των ευπαθών κατηγοριών.
Ο ΟΠΑΠ διευκρινίζει πως οι αποφάσεις αυτές είναι αμετάκλητες και δεν χωρεί κανένα ένδικο μέσο κατά αυτών ενώπιον εθνικού ή ενωσιακού δικαστηρίου.