Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 13 Μαΐου 2004 21:21

Σε αγώνα ταχύτητας έχει επιδοθεί η ΤΙΜ για τους Αγώνες

Σε αγώνα ταχύτητας έχει επιδοθεί η ΤΙΜ για να προλάβει να στήσει το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις, όπως ανακοίνωσαν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, οι υπεύθυνοι της εταιρείας, οι οποίοι διατύπωσαν και τα παράπονά τους προς κάθε κατεύθυνση.

Οπως είπαν, από το 2001 έχουν στείλει πάνω από 150 επιστολές στους υπευθύνους αλλά και στην «Αθήνα 2004», προκειμένου να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την εγκατάσταση του τεχνικού εξοπλισμού που απαιτείται στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις. Μέχρι σήμερα, τόσο η ΤΙΜ όσο και η Vodafone (κάνουν μαζί τις ενέργειες), έχουν ολοκληρώσει τις εργασίες στις δύο από τις 27 εγκαταστάσεις.

Οπως γνωστοποίησε η «Αθήνα 2004» στις δύο εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, μέχρι την 1η Ιουλίου θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τις εργασίες τους, γεγονός που δημιουργεί μεγάλη πίεση χρόνου για να τα βγάλουν πέρα, όπως ανέφερε η διοίκηση της ΤΙΜ.

Ανέφερε επίσης πως σε τέσσερις εγκαταστάσεις (Κέντρο Γραπτού Τύπου, Διεθνές Κέντρο Ηλεκτρονικών ΜΜΕ, Δημοσιογραφικό Χωριό Παλλήνης και Ολυμπιακό Χωριό) δεν τους έχει επιτραπεί καν να μπουν μέσα, ενώ υπάρχουν και τέσσερις «ορφανές», όπως τις χαρακτήρισαν, εγκαταστάσεις (Παναθηναϊκό Στάδιο, Γυμναστήριο Περιστερίου, Σύμπλεγμα Ελληνικού και Δημοσιογραφικά χωριά ΣΕΛΕΤΕ Αμυγδαλέζας), για τα οποία δεν υπάρχει ξεκαθαρισμένο ιδιοκτησιακό καθεστώς και δεν βρίσκεται αρμόδιος φορέας για να συζητήσουν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.

Η ΤΙΜ υπογράμμισε πως έχει κάνει επενδύσεις 15 εκατομμυρίων ευρώ για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των Ολυμπιακών αγώνων, ο εξοπλισμός της έχει παραληφθεί από τα μέσα του 2003 αλλά βρίσκεται ακόμη στις αποθήκες. Επίσης η ΤΙΜ, μαζί με την Vodafone, θα πληρώνουν από κοινού επί πέντε χρόνια 1,5 εκατομμύρια ευρώ ως ενοίκιο για τον εξοπλισμό που έχουν εγκαταστήσει στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις.

Οι υπεύθυνοι της ΤΙΜ ανακοίνωσαν επίσης ότι νοίκιασαν για τέσσερις μήνες, έναντι ποσού 334.000 ευρώ, φάσμα 5 ΜΗΖ με αποκλειστική χρήση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Την περίοδο των Αγώνων αναμένονται στην Ελλάδα περίπου δύο εκατομμύρια επισκέπτες, γεγονός που σημαίνει πως, σε ό,τι αφορά τις υπηρεσίες φωνής, η κίνηση θα είναι αυξημένη έως και έξι φορές από τη συνηθισμένη, ενώ στις υπηρεσίες δεδομένων η αύξηση θα είναι έως και δέκα φορές.

Πηγή: ΑΠΕ