Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 14 Μαΐου 2004 11:57

Αναθεώρηση του δείκτη FTSE Med 100

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 12 Μαΐου 2004, στα γραφεία του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου, η τακτική εξαμηνιαία συνεδρία της ειδικής συμβουλευτικής επιτροπής που συστάθηκε για τον κοινό περιφερειακό Δείκτη FTSE-Med 100.

Μετά από τη σχετική αξιολόγηση που έγινε, οι εταιρείες που θα αποτελούν το Δείκτη για το επόμενο εξάμηνο περιλαμβάνονται στον παρακάτω πίνακα http://www.ase.gr/content/gr/announcements/Files/Constituents_list.xls .

Ο Δείκτης FTSE-Med 100 που τέθηκε σε εφαρμογή στις 19/6/03, αποτελείται από 100 μετοχές που είναι εισηγμένες σε τρία Χρηματιστήρια (Τελ-Αβίβ, Αθηνών και Κύπρου), ορισμένες εκ των οποίων είναι επίσης εισηγμένες σε Χρηματιστήρια των Ηνωμένων Πολιτειών ή σε άλλα Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια. Το ΧΑΚ επιτελεί ρόλο Γραμματείας για το Δείκτη αυτό.

Στη συνάντηση αυτή, η Επιτροπή για το Δείκτη η οποία αποτελείται από στελέχη των Χρηματιστηρίων Αθηνών, Τελ-Αβίβ και Κύπρου, καθώς επίσης και από εκπρόσωπο του Οργανισμού παροχής δεικτών και χρηματιστηριακής πληροφόρησης FTSE Group, προέβηκε σε λεπτομερή ανασκόπηση της λειτουργίας του δείκτη για το εξάμηνο Νοέμβριος 2003 - Απρίλιος 2004, σύμφωνα με τους τεχνικούς Κανόνες Λειτουργίας του Δείκτη.

Με βάση τη σύνθεση του Δείκτη σημειώνεται ότι περιέχονται σ΄ αυτόν 51 μετοχές εταιρειών από το Χρηματιστήριο Αθηνών, 44 εταιρείες από το Χρηματιστήριο του Τέλ Αβίβ και 5 εταιρείες από το Χρηματιστήριο Κύπρου (ΧΑΚ).

Συμφωνήθηκε επίσης το περιεχόμενο αναλυτικού ενημερωτικού κειμένου για το Δείκτη, το οποίο περιέχεται στην ιστοσελίδα του ΧΑΚ www.cse.com.cy .