Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 14 Μαΐου 2004 14:15

Θεμελιοδομή: Συμφωνία με τον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης

Τη θεμελίωση του Συνεδριακού και Πολιτιστικού Κέντρου του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, έργο με τοντίτλο «Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης – Β΄ Φάση» ανέλαβε η Θεμελιοδομή Α.Ε., μετά από σύμβαση που υπέγραψε με τον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Η θεμελίωση του συγκεκριμένου έργου έχει προϋπολογισμό 4.260.000 ευρώ, αφορά στην εξυγίανση του εδάφους για το κτίριο Β΄ και για τους χώρους στάθμευσης και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε περίπου ένα χρόνο.

Ειδικότερα, η Θεμελιοδομή Α.Ε. ανέλαβε τη θεμελίωση του κτιρίου Β, το οποίο βρίσκεται στο ΝΑ άκρο του γηπέδου και σε απόσταση περίπου 40 μέτρων από το κύριο κτίριο του Μεγάρου Μουσικής, με καλυπτόμενη επιφάνεια 2.500 τμ, και το οποίο έχει δύο υπόγεια συνολικής επιφάνειας 2.000 περίπου τμ.

Παράλληλα η εταιρεία έχει αναλάβει να θεμελιώσει και τον υπόγειο σταθμό αυτοκινήτων 215 θέσεων, σε ένα επίπεδο που καταλαμβάνει όλο τον υπόλοιπο χώρο (εκτός του κτιρίου Β) του οικοπέδου, εκτός από το τμήμα που βρίσκεται μπροστά από τον πρόπυλο του κτιρίου Α.

Στο κτίριο Β θα στεγαστούν μουσική βιβλιοθήκη, μουσείο μουσικής, αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων και συνεδρίων, χώροι υποδοχής κοινού, χώροι διοίκησης και βοηθητικούς χώρους.

Το 1996 η Θεμελιοδομή είχε αναλάβει τη θεμελίωση του κτιρίου Α του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και κατόπιν σε Κοινοπραξία με την τεχνική εταιρεία ΓΕΚ είχε αναλάβει και την ανέγερση της ανωδομής του κτιρίου.