Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2014 15:23

Στήριγμα στις ευρωαγορές προσφέρει το Παρίσι

Ανακάμπτουν πλέον οι ευρωπαϊκοί δείκτες, με οδηγό τη γαλλική αγορά, αναμένοντας ότι τα στοιχεία από την αμερικανική οικονομία θα είναι θετικά.

Ανακάμπτουν πλέον οι ευρωπαϊκοί δείκτες, με οδηγό τη γαλλική αγορά, αναμένοντας ότι τα στοιχεία από την αμερικανική οικονομία θα είναι θετικά.

Ειδικότερα, στις 15:20, ο βρετανικός FTSE 100  καταγράφει άνοδο 0,09% στις 6.646 μονάδες, ο γερμανικός DAX υποχωρεί κατά 0,01% στις 9.510 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται με κέρδη 0,66% στις 4.384 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημειώνει άνοδο 0,22% στις 342,20 μονάδες.

Στο ταμπλό, η Air France-KLM υποχωρεί κατά 1,5%, καθώς συνεχίζεται η απεργία των πιλότων η οποία θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στα έσοδα της εταιρείας. Η διοίκηση κάλεσε το σωματείο να λήξει την απεργία, τονίζοντας ότι οι απαιτήσεις τους δεν συνάδουν με το μοντέλο διαχείρισης των πτήσεων χαμηλού κόστους.

Επίσης, η J Sainsbury χάνει 1,9%, καθώς η Barclays υποβάθμισε τις εκτιμήσεις της για την τιμή στόχο της εταιρείας κατά 18%, εκτιμώντας ότι οι πωλήσεις του δευτέρου τριμήνου χρήσης δεν θα ικανοποιήσουν τις προσδοκίες της αγοράς.

Στον αντίποδα, η Total κερδίζει 1%, καθώς έχει διαρρεύσει ότι πιθανότατα να προχωρήσει σε πώληση του 17% της συμμετοχής της πετρελαιοπηγής Tahiti, στον κόλπο του Μεξικό. Η πώληση μπορεί να αποφέρει στα ταμεία της εταιρείας περί τα 1,5-2 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τους αναλυτές.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, η μηνιαία έρευνα του ινστιτούτου GfK έδειξε ότι ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στη Γερμανία για τον Οκτώβριο υποχώρησε στις 8,3 μονάδες από 8,6 μονάδες που ήταν τον Σεπτέμβριο.