Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 19 Μαΐου 2004 15:53

Ενισχύεται η θέση της Γερμανός ΑΒΕΕ στην Πολωνία

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ αυτή την εβδομάδα από τη Γερμανός ΑΒΕΕ οι εξαγορές των αλυσίδων GTI SP. Ζ.Ο.Ο. (GTI SPOŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOSCIĄ) και Genimpex Spółka Jawna, με 115 καταστήματα και 46 αντίστοιχα, στην Πολωνία.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της εισηγμένης, με τις νέες συμφωνίες, ο αριθμός καταστημάτων του δικτύου Γερμανός στην Πολωνία ανέρχεται στα 323. Με τις νέες εξαγορές, το μερίδιο του δικτύου καταστημάτων Γερμανός στην Πολωνία αναμένεται να προσεγγίσει το 14% στο τέλος του 2004, από 7% που είναι σήμερα, ενώ στόχος αποτελεί να φτάσει το 25% έως το τέλος του 2005.

«Η πολωνική αγορά», όπως χαρακτηριστικά τονίζει και ο κ. Γ. Καραγιάννης, διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου εταιρειών Γερμανός, «αποτελεί για εμάς ένα από τα σημαντικότερα πεδία δράσης, καθώς αποτελεί την 6η μεγαλύτερη σε πληθυσμό χώρα της Ε.Ε., ενώ παράλληλα εκτιμάται ότι ο βαθμός διείσδυσης της κινητής τηλεφωνίας θα υπερβεί το 75% στα επόμενα τρία χρόνια, από 45% σήμερα. Η επικείμενη απελευθέρωση της πολωνικής τηλεπικοινωνιακής αγοράς, λόγω της ένταξης της χώρας στην Ε.Ε., μας προσφέρει μεγάλα περιθώρια στρατηγικών κινήσεων».