Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου 2014 13:15

Σε κλοιό πιέσεων το ευρώ

Σημαντικές απώλειες καταγράφει σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου, καθώς επανήλθαν οι ανησυχίες για την πορεία της οικονομίας της Ευρωζώνης και την αντίδραση που μπορεί να έχει στο μέλλον η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Σημαντικές απώλειες καταγράφει σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου, καθώς επανήλθαν οι ανησυχίες για την πορεία της οικονομίας της Ευρωζώνης και την αντίδραση που μπορεί να έχει στο μέλλον η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).

Επίσης, η στερλίνα ενισχύεται έναντι του ευρώ, μετά την έκβαση του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτητοποίηση της Σκωτίας.

Ειδικότερα, στις 13:12, το ευρώ κινείται με απώλειες 0,37% στα 1,2874 δολαάρια, ενώ νωρίτερα βρέθηκε έως και τα 1,2968 δολάρια. Από την αρχή της εβδομάδας το δολάριο κερδίζει 0,7% έναντι του ευρώ, παρά το γεγονός ότι η Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ καθησύχασε τις αγορές αναφορικά με τον χρόνο αύξησης των επιτοκίων.

Από τη μεριά της, η στερλίνα κινείται με κέρδη 0,3% έναντι του ευρώ, στις 78,54 πένες/ευρώ, ενώ μόλις ανακοινώθηκαν τα πρώτα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος έφτασε έως και τις 78,10 πένες, ήτοι στα ισχυρότερα επίπεδα από τον Ιούλιο του 2012.