Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 19 Μαΐου 2004 20:45

Διατύπωση γνώμης του δ.σ. της Γενικής Τράπεζας επί της Δημόσιας Πρότασης

«Δεδομένου ότι άλλη προσφορά, ανταγωνιστική της παρούσας δημόσιας πρότασης, είναι πιθανότατα ανέφικτη... το προσφερόμενο από τη Societe Generale τίμημα 6,30 ευρώ ανά μετοχή της Γενικής Τράπεζας εντάσσεται στα όρια του εύρους τιμών που η έκθεση του χρηματοοικονομικού συμβούλου αναφέρει, και ως εκ τούτου το δ.σ. της Γενικής τό θεωρεί εύλογο και δίκαιο, τυγχάνει όμως κατώτερο της τρέχουσας χρηματιστηριακής τιμής της μετοχής».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, υπερβαίνει κατά 5% το τίμημα που η Societe Generale κατέβαλε για την αγορά μετοχών της Γενικής από το Μετοχικό Ταμείο Στρατού. Παράλληλα, σημειώνεται ότι το προσφερόμενο τίμημα είναι ελαφρώς υψηλότερο από τη μέση χρηματιστηριακή τιμή των μετοχών σταθμισμένη με τον ημερήσιο όγκο χρηματιστηριακών συναλλαγών, κατά τους δώδεκα μήνες που προηγήθηκαν της υποβολής της Δημόσιας Πρότασης, η οποία ήταν 6,292 ευρώ ανά μετοχή.

Υπενθυμίζεται ότι η δημόσια πρόταση της γαλλικής τράπεζας αφορά στην αγορά 20.848.528 κοινών ονομαστικών μετοχών της Γενικής Τράπεζας, ονομαστικής αξίας 5,25 ευρώ η καθεμία, που αντιπροσωπεύουν ποσοστό 49,99% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της, στην τιμή των 6,30 ευρώ ανά μετοχή, καταβλητέο σε μετρητά.