Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 20 Μαΐου 2004 08:07

Sumitomo Trust : Προς εξαγορά της UFJ Holdings

ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ των διαπραγματεύσεων βρίσκεται η έκτη σε μέγεθος τράπεζα της Ιαπωνίας – από πλευράς περιουσιακών στοιχείων - Sumitomo Trust & Banking Co., για την εξαγορά της UFJ Holdings Inc., αξίας – σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα Nihon Keizai – ύψους τουλάχιστον 300 δισ. γιέν (2,66 δισ. δολ.).

Η Sumitomo Trust, ενδέχεται να αγοράσει το μεγαλύτερο μέρος της UFJ στην Ιαπωνία το φθινόπωρο, δημιουργώντας τη μεγαλύτερη κοινοπρακτική τράπεζα της χώρας, με περιουσιακά στοιχεία ύψους 21,2 τρισ. γιέν (188 δισ. δολ.), αναφέρει το δημοσίευμα. Ο εκπρόσωπος της Sumitomo Trust, Kazutaka Ogata, δεν αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες για το θέμα. Η UFJ η μόνη από τις τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας, προβλέπεται ότι θα εμφανίσει ζημίες, αλλά είναι πολύ νωρίς για περισσότερες λεπτομέρειες, συμπλήρωσε ο ίδιος.

Οι μετοχές της Sumitomo Trust σημείωσαν την μεγαλύτερη άνοδο μέσα σε ένα εξάμηνο και σε ποσοστό 8,96%, φθάνοντας στα 657 γιέν η μία. Οι μετοχές τη UFJ κέρδιζαν ποσοστό 9,8% - η μεγαλύτερη άνοδος μέσα σε ένα έτος – φθάνοντας στα 616,000 γιέν. Οι μετοχές της Mitsubishi Tokyo Financial Group Inc., μητρικής της Mitsubishi Trust, σημείωναν άνοδο 2,3%, φθάνοντας στις 940.000 γιέν η μία.