Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 20 Μαΐου 2004 11:38

BT Group Plc : 82% μείωση των καθαρών κερδών

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ μείωση, σε ποσοστό της τάξης του 82%, σημείωσαν το τέταρτο τρίμηνο της χρήσης, τα καθαρά κέρδη του πρώην βρετανικού μονοπωλίου στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, BT Group Plc, καθώς φέτος δεν προχώρησε σε κάποια πώληση περιουσιακών στοιχείων όπως πέρυσι. Η εταιρεία περιόρισε τη μείωση των πωλήσεων, οι οποίες υποχωρούσαν τρία τρίμηνα.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας μειώθηκαν στα 303 εκατ. λίρες (537 εκατ. δολ.) ή 3,5 πένες ανά μετοχή, το τρίμηνο που έληξε τον Μάρτιο, από 1,65 δισ. λίρες ή 19 πένες που ήταν πριν από ένα χρόνο, όταν η BT πούλησε το μερίδιο που κατείχε στην γαλλική Cegetel SA. Στα ίδια επίπεδα παρέμειναν οι πωλήσεις της εταιρείας, ήτοι στα 4,78 δισ. λίρες, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΒΤ.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις πέντε οικονομικών αναλυτών του Bloomberg News, τα καθαρά κέρδη της εταιρείας προβλέπετο να φθάσουν τα 327 εκατ. λίρες και οι πωλήσεις της τα 4,61 δισ. λίρες.

Τα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων κέρδη της BT μειώθηκαν στο 1,41 δισ. λίρες, από 1,51 δισ. λίρες που ήταν πριν από ένα χρόνο, καθώς η εταιρεία είχε υψηλότερο κόστος στο πλαίσιο των απολύσεων τις οποίες έκανε.

Το τελικό μέρισμα που θα διανείμει η εταιρεία για τη χρήση, είναι οι 5,3 πένες ανά μετοχή από 4,25 πένες από μετοχή, που είχε διανείμει πέρυσι.

Η ρευστότητα της εταιρείας, μειώθηκε σε ποσοστό της τάξης του 12%, φθάνοντας στα 819 εκατ. λίρες.